18-10-2018 22:31:27

Singularity University - her skaber de fremtidens disruptive virksomheder

Singularity: Singularity University dyrker de eksponentielle teknologier, som kan forandre verden til gavn for menneskeheden. Underviserne kommer fra topuniversiteter og virksomheder, bl.a. Harvard, MIT og Google.
6. mar. 2015 Af Henrik Lilholt - Digital redaktør

Singularity University er et miniuniversitet i hjertet af Silicon Valley. Den bærende ide er, at teknologi forandrer verden mere end noget andet, og at teknologiens muligheder udvikler sig eksponentielt.

Missionen for Singularity University er at uddanne og inspirere og ikke mindst sætte ledere i stand til at bruge eksponentielle teknologier til at håndtere menneskehedens store udfordringer. Det handler om at skabe markante forbedringer for milliarder af mennesker inden for uddannelse, innovation og samfund.

Singularity vil bruge de eksponentielle teknologier til sikre tilstrækkelige ressourcer af mad, vand, energi, sikkerhed. Sundhed, uddannelse miljø og plads.

Eksponentielle organisationer

Hvorfor nye organisationer er ti gange bedre, hurtigere og billigere – og hvordan din også bliver det?

Bogen, Eksponentielle organisationer, der nu er oversat til dansk, går sin sejrsgang verden over og udfordrer den måde som virksomheder organiserer sig på. 

Køb bogen her

Video med Singularity

Hvis du ikke hører til de dygtige og heldige, der skal på seminar på Singularity University i Californien, er der heldigvis andre muligheder.

Driving Technology 2015:
Mød to af de drivende fra kræfter fra Singularity i Ingeniørhuset den 10 juni. Tilmelding her.

Video på Universe:
Salim Ismail: Sådan rammer og forandrer de nye teknologier

Niel Jacobstein: Kunstig intelligens udvider de ingeniørmæssige muligheder

Brad Tempelton: Fremtidens internet flyder over med båndbredde

(Fra Driving Technology 2014)

Video-foredrag fra Singularity:
Singularity har oprettet en et nyt video-website med en række stærke foredrag: videos.singularityu.org/

De eksponentielle teknologier

Singularity koncentrerer sig om følgende fagområder:

  • Kunstig intelligens (AI) og robotter
  • Bioteknologi
  • Energi- og miljøsystemer
  • Medicin og neurovidenskab
  • Nanoteknologi og digital produktion
  • Netværk og IT-systemer

Singularity Hub er et godt sted at kikke ind i fremtiden.

Underviserne på Singularity University hentes ind fra Stanford, MIT, Berkeley og andre universiteter i ind- og udland og fra virksomheder som Google, Facebook, Cisco, Deloitte m.fl. Underviserne er også investorer og kendte fremtidsforskere og debattører.

Kurser og seminarer

Stedet er grundlagt i 2008 af bl.a. iværksætter og forfatter Ray Kurtzweil, som i dag arbejder for Google.

Singularity University tilbyder korte efteruddannelser til ledere og længere ophold til unge talenter.

Det er svært at komme med på kurserne. Kun en lille del af ansøgerne bliver optaget på programmerne. Prisen varierer, men f.eks. et toplederkursus på en uge koster 12.000$.

En del seminarer og artikler er heldigvis tilgængelige online på SingularityU.org og Singularity Hub og videos.singularityu.org.

Hvad er singularity?

Det er svært at lave en entydig beskrivelse af, hvad singularity er. Begrebet er brugt flittigt i litteraturen - især i Science Fiction-kredse - men med varierende betydning. Et godt bud på en nutidig betydning giver det amerikanske gadget-site Gizmodo.

“Begrebet singularity beskriver det øjeblik, hvor en civilization ændrer sig så meget, at dens regler og teknologier ikke længere giver mening for tidligere generationer. Tænk på det som et point-of-no-return i historien.”

Singularity kommer altså i spil i perioder med landskred i den teknologiske udvikling. Altså når udviklingen går så stærkt, at hele vores samfund bliver ændret. Gizmodo giver som eksempel, at man kan forestille sig, hvordan det vil være, at forklare internettet til en person i 1200-tallet.

Som civilization er vi midt i en periode, hvor den teknologiske udvikling går hurtigere end nogensinde før. Computerkraft bliver billigere og hurtigere i noget nær eksponentiel fart, og det har åbnet op for et væld af teknologier, der har potentiale til at ændre grundlæggende på vores samfund. Det drejer sig fx om 3D-printere, der kan disrupte så forskellige industrier som byggebranchen, medicinalindustrien, tøjbranchen. Det kan også være selvkørende biler, nanoteknologi i supermedicin, droner, der leverer dine varer eller robotter, der rykker ud af industrien og ud blandt os alle.

Video om Singularity University

Læs mere om Singularity University


Deltag i debatten

luk
close