21-09-2018 08:29:18

Smarte energisystemer skal gøre Danmark fossilfrit

Danmark skal blive fri af fossile brændstoffer både for klimaet og økonomiens skyld. Det danske energisystem skal baseres på 100 % vedvarende energi også kaldet Smart Energy System, som skal sikre et sammenhængende fossilfrit energisystem.
18. nov. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Videoen "Smart Energy Systems" forklarer, hvordan Danmark skal blive fri af fossile brændstoffer, og videoen er lavet på baggrund af projektet CEESA, som er foretaget i samarbejde med EnergyPlan og Aalborg Universitet.

IDAs Energivision 2050

IDAs Energivision 2050 er et bud på et robust og fleksibelt dansk energisystem, som bygger på vedvarende energikilder og et massivt fokus på energibesparelser. Visionen er baseret på et effektivt energisamspil på tværs af sektorer som industri, boliger, transport og husholdninger.

IDAs Energivision 2050 bygger videre på arbejdet i Ingeniørforeningens Energiplan 2030 og IDAs Klimaplan 2050, som udkom i henholdsvis 2006 og 2009. Visionen er baseret på bidrag fra en række af IDAs fagtekniske netværk samt Aalborg Universitets mangeårige arbejde med energisystemanalyse.

Læs IDAs Energivison 2050

På nuværende tidpunkt leverer vind- og solenergi en vis andel af energi, men vedvarende energi er en stor udfordring for vores energisystem, da det er bygget på fossile brændstoffer. Produktionen af sol- og vindenergi svinger som vinden blæser, så hvilke vedvarende energiformer skal vi bruge, hvis der hverken er noget vind eller sol?

Endnu en udfordring er transportsektoren for, hvordan skaber vi et energisystem, der er baseret på vedvarende energi for både skibe, fly og biler?

Du kan læse mere bæredygtig energiplanlægning på EnergyPlan og se videoen i fuld længde.  


Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste energi- og miljøjob

luk
close