21-09-2018 02:46:37

Snart får verden flydende byer

Pladsmangle i de større byer er allerede et problem, og i fremtiden ser det ud til at blive endnu større. En række forskere har derfor lavet et samarbejde om at bygge verdens første flydende by, og den bliver allerede sat i vandet næste år.
27. apr. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen
<p>Sådan kommer fremtidens flydende byer til at se ud ifølge The Stasteading Institue. </p>

Sådan kommer fremtidens flydende byer til at se ud ifølge The Stasteading Institue. 

Den første flydende by bliver sat i vandet næste år. Det siger forskere fra Norge og Singapore, der er gået sammen om at udvikle verdens første flydende by. Samarbejdet mellem Singapore og Norge strækker sig helt tilbage til 2004, og var i starten et samarbejde om, hvordan man kunne lagre gas og olie under jorden. Samarbejdet udviklede sig mere og mere og kom til at omhandle flydende konstruktioner. Tanken er at udnytte havfladen til både bebyggelse samt industri. Det skriver Teknisk Ukeblad

"Norge er ikke kun i spidsen for flydende materiale, men også i forhold til overfladeteknologi. Det er længe siden vi begyndte at opbevare olie og gas i undergrunden," siger forskningsleder for SINTEF Ocean, Øyvind Hellan.

Derfor kunne de norske forskere gøre brug af deres teknologiske erfaring inden for at konstruere flydende materialer. Fransk Polynesien ønsker i stedet at få de flydende byer, men de frygter dog at store dele af øgruppen vil blive oversvømmet, hvis havet stiger. Noget der også skal tages højde for i konstruktionen af det flydende materiale. 

De flydende konstruktioner kommer til at bestå af seks etager under jorden, hvor det øverste lag skal bruges til butikker, mens lagene under skal bruges til biltrafik, tog, parkering, vandlagring og militære faciliteter.

”Vi regner med at få de første øer på vandet i løbet af 2018. De skal være 50*50 meter, og tanken er, at disse øsamfund skal være mest muligt selvforsynende, når det kommer til vand, energi og mad,” siger Egor Ryjikov, der er ambassadør for The seasteading Institute.

Forskerne ser relative få begrænsninger rent teknisk, når de skal til at bygge de flydende byer, og så må tiden vise, om vi om et år kommer til at se de flydende byer.  

Du kan læse mere om projektet her.

Teknologi i fremtidens byer ved Henrik Føns
Teknologi i fremtidens byer ved Henrik Føns

Fremtidens byer er i ekstrem grad påvirket af kommende teknologier. Hvor bor folk? Hvordan køber vi ind? Hvad laver vi, når vi arbejder? Og hvor? Hvordan transporterer vi os rundt?

Se video
Når mad er med til at bygge byer

Food & the City: Hvordan indretter man en by, hvor der dagligt indtages 30 milioner måltider. Få svaret fra food-urbanist og TED-talker, Carolyn Steel, en af hovedtalerne ved dette års Food & the City.

Læs mere
Byerne kan blive fossilfri hvis de tænker "smart"
Byerne kan blive fossilfri hvis de tænker "smart"

Byerne er de helt store energislugere og dermed også CO2-udledere. Men netop byernes mange forskellige infrastrukturer og energienheder kan være nøglen til at udvikle det fossilfrie samfund, mener ...

Læs mere
Vandet skaber mulighederne for fremtidens gulv i byerne
Vandet skaber mulighederne for fremtidens gulv i byerne

Vi er pinedød forpligtede til at udnytte de snesevis af milliarder, vi bruger på at skaffe monsterregnen bort, til at gøre byerne bedre. Men det kræver, at alle involverede tænker nyt, siger en af ...

Læs mere

Deltag i debatten

Byggeri og Anlæg - artikler og arrangementer

Nyeste byggejob fra Jobfinder

luk
close