11-12-2018 15:25:04

Sure fugle, surfbræts og bolsjer: Her er nordens største spilsucceser

En række af de mest populære spil i verdens app-butikker er lavet i Danmark og resten af Skandinavien. IDA Universe giver dig overblik over den nordiske perlerække.
18. maj. 2016 Af Magnus Boye

Spiludviklere og investorer holder et vågent øje med Danmark og de nordiske nabolande. Inden for få år har en række ekstremt succesfulde spil - særligt til mobile platforme - kommet fra Skandinavien. Og flere kan meget vel være på vej. IDA Universe har samlet fem kæmpe spilsucceser fra norden. Læs også vores guide til spilbranchen her

Subway Surfers tager rekorden

Danske Sybo og Kiloo lancerede i 2012 mobil/tablet-spillet Subway Surfers. I sidste måned nåede spillet toppen af statistikken, som det mest downloadede spil i Googles app-butik. Spillet er siden den første udgave udkommet i adskillige versioner, hvor karaktererne typisk besøger diverse storbyer. I alt er spillet blevet downloadet over en milliard gange.

Minecraft solgt for 14,4 milliarder

Det sendte nervøse bølger gennem Minecraft-universet, da firmaet bag det ekstremt populære spil - svenske Mojang - i 2014 blev købt af Microsoft. It-kæmpen vil dog til mange fans lettelse udvikle og bevare spillet i en genkendelig form.  

- 'Minecraft' er én af de mest populære spilserier nogensinde. Vi vil støtte 'Minecraft' og dets community på alle de måder, folk holder af i dag, og forpligte os til at passe på det og få det til at vokse langt ind i fremtiden, udtalte Xbox-chef Phil Spencer fra Microsoft i den forbindelse.

Spillet er downloaded mere end 100 millioner gange.

Clash Royale - så stort som Twitter

Da finske Supercell udgav Clash Royale, blev det lanceret simultant i hele verden. Det skubbede Supercells samlede antal brugere op på 100 millioner - om dagen. Det svarer til omtrent det samme antal brugere, der hver dag tjekker Twitter.

Spillet er et multiplayer-format, hvor spillere smadrer modstandernes tårne ved at spille kort. Se spillet i aktion her:

Candy crush solgt til spilgigant

Spilfirmaet Blizzard, der står bag kæmpe-succeser som World of Warcraft og Hearthstone, måtte i februar lægge intet mindre end 38,8 milliarder kroner for spilvirksomheden King, der endnu har hovedsæde i Stockholm. King står nemlig bag ekstremt succesfulde mobilspil som Candy Crush Saga og Candy Crush Soda Saga, der begge er i top-fem over bedst tjenende mobilspil i USA.

Angry Birds går til filmen

Mobilspillet om sure fugle, der kaster sig ind i skrøbelige grisehuse, er sandsynligvis det bredest genkendelige spil på listen. Finske Rovio har nemlig formået at gøre spillet til en enorm franchise med legetøj, tøj, tasker, slik og sodavand. Det nyeste skud på stammen er en animeret biograffilm - med de sure fugle i hovedrollerne.

Ny forskning skal gøre os klogere på computerspil
Ny forskning skal gøre os klogere på computerspil

Computerspil: Et stort forskningsprojekt på IT-Universitetet skal hjælpe os til at forstå computerspil og deres betydning for samfundet.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close