18-10-2018 07:18:08

Tag med på en post-apokalyptisk flyvetur over Tjernobyl

Droner: Droner kan bruges til lidt af hvert. Tag fx med på en flyvetur over et af jordens mest skræmmende steder, den forladte miljøkatastrofe Tjernobyl.
25. maj. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Det er i år 30 år siden, at kernekraftværket Tjernobyl nedsmeltede. Tag med på en flyvetur over værket.
Det er i år 30 år siden, at kernekraftværket Tjernobyl nedsmeltede. Tag med på en flyvetur over værket.

Da det ukrainske kernekraftværk Tjernobyl nedsmeltede for 30 år siden, var det ikke bare et kraftværk og de nærliggende bygninger, der blev forladt og stadig står tomt. Det er en helt region, der stadig lider under den alvorlige ulykke. Mere end 50.000 mennesker blev evakueret fra den sovjetiske by Pripyat, og et mere end 2500 kvadratkilometer stort område blev erklæret uegnet til beboelse.

Strålingen er aftaget, men det er stadig problematisk at bo i området og usundt at befinde sig for længe i den radioaktive zone. Det gør det også svært for fotografer for alvor at dokumentere området, som i dag fremstår som jordens største spøgelses-område.

Heldigvis har droner ingen problemer med at flyve og filme i området, og det udnytter fotografen Philip Grossman. I denne video for Wall Street Journal, som består af klip filmet mellem 2013 til 2016. Droneturen går blandt andet via en gammel forlystelsespark, bombastiske sovjetiske bygninger, boligområder forlast i hast og selvfølgelig omkring Tjernobyl-værket.

Se videoen hos Wall Street Journal

Nordic Drone Games
Nordic Drone Games

COME DRONE WITH US! Den 1. juni 2016 blev der afholdt Nordic Drone Games 2016 i Odense. Det var 6 timer med droner, spændende demonstrationer, inspirerende talere og vilde konkurrencer for alle d ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close