14-11-2018 16:48:42

Tag på festival for makers, hackere og nørder

Makerbevægelsen: Synes du, at det er sjovt at rode med 3D-printere, lasercuttere, Arduino eller andet elektronik? Og kan du ikke lade være med at bygge sjove og kreative løsninger? Så er maker-campen Sommerhack i august måske noget for dig og din familie.
15. maj. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
<p>Alle fotos af Lasse Emil Hildebrandt. License: CC BY</p>

Alle fotos af Lasse Emil Hildebrandt. License: CC BY

Makerbevægelsen har fået fast grund under fødderne de seneste år, og flere steder i landet er der opstået hackerspaces, som giver mulighed for at udforske, modificere eller eksperimentere med den teknologi, som vi omgiver os med.

Er du allerede fascineret af makerbevægelsen, synes du, det er sjovt at rode med at hacke elektronik, eller leder du bare efter en sommerferie for familien, der kombinerer lejrliv, smuk natur og muligheden for at bruge den øverste etage? Så skal du måske overveje at sætte kryds i kalenderen den 23. til 27. august og tage til Sommerhack-camp.

Campen bliver af arrangørerne beskrevet som en festival for nørder, og er arrangeret af de to jyske hackerspaces Open Space Aarhus (OSAA) og HAL9K. Det er anden gang, at de to foreninger arrangerer Sommerhack på Vammen Camping mellem Viborg og Hobro. 

“Vi prøver at skabe en camp, hvor der både er nogle konkrete workshops og talks, men også en stemning i et socialt miljø. Det tager i virkeligheden et par år at skabe, men vi synes faktisk, at det lykkedes meget godt sidste år at skabe både hygge og stemning,” siger Georg Sluyterman som er en af arrangørerne og forklarer, at en af de måder, OSAA og HAL9K arbejder med at skabe en hyggelig stemning på, er ved at gøre det til et arrangement for hele familien.

“Vi prøver at gøre det til et mere åbent arrangement, og det lykkedes vi egentlig meget godt med sidste år, hvor vi var 110 deltagere og knap 20 børn. Her havde vi også forskellige workshops, som børn stod for,” siger han. 

Fra dybt nørdet til der hvor alle kan være med

Sommerhack ligger idyllisk placeret på en campingplads i Midtjylland, og på campingområdet er der også mulighed for at tage et dyk fra tømmerflåden i Danmarks længste sø, hvis du har brug for et afbræk fra nørderiet. Og hver aften klokken 21 tændes det åbne ildsted i pejsestuen, og baren åbnes.

Med mere end tre måneder til årets udgave af Sommerhack er programmet endnu ikke på plads. Men blandt emnerne er den trådløse IoT-protokol LoRaWan, FPGA, Cansat (mini ballon-satellit) og en række workshops for børn som kreative postkort med lysdioder og en minecraft-workshop. Derudover har teamet bag campen en dialog med Energinet.dk om en rundvisning på den nærliggende højspændingsstation, som skal forsyne Apples nye datacenter små 5 kilometer fra Sommerhack. Og generelt lover folkene bag campen, at der bliver aktiviteter for alle, ligesom du også selv er velkommen til at bringe emner i spil.

“Sidste år havde vi et oplæg, hvor Poul-Henning Kamp fortalte om en atom-frekvensnormal, og det var dybt nørdet, men samtidig har vi også oplæg, som starter på et helt andet niveau, hvor alle kan være med,” siger Georg Sluyterman. 

Han fortæller, at fordi campen udsprang fra de to hackerspaces, var det især it-professionelle, der fandt vej til 2016-udgaven. Men der er plads til alle.

“Og det kunne være interessant, hvis vi kan ramme nogle mennesker, som arbejder mere kunstneragtig-tilgang til det. Det behøver i virkeligheden ikke være elektronik eller software.
Der er ingen tvivl om, at hvis man ser på talks og workshops, så ligger vi selvfølgelig tungt på de områder. Men bagvedliggende prøver vi at være mere maker og byg-selv,” siger han.

Sommerhack lægger op til, at folk selv har projekter med, som man kan blive inspireret af. Og så er der workshops, hvor man bliver introduceret til nogle ting. Derudover er Sommerhack bygget op omkring nogle fællestelte, som gerne skulle gøre det let at søge gode råd og tricks.

“Hvis man f.eks. synes, at Arduino kunne være sjovt, så vil det undre mig meget, hvis man ikke kan sætte sig ved et bord, og så finde en, der kan hjælpe dig i gang,” siger han og fortsætter.

“Det ser vi også i vores foreninger, at der dukker folk op, som ikke nødvendigvis ved så meget, om noget, men så lærer de det”.

Få rabat på billetten

IDA Embedded er samarbejdspartner på Sommerhack. Medlemmer af IDA (samt børn heraf) kan købe billetter til nedsat pris. Bemærk at tilmelding og billetsalg skal ske på Sommerhacks egen hjemmeside: http://sommerhack.dk 

Vil du læse mere om arrangementet, har Prosa en rejsebeskrivelse fra sidste år. 

Læs mere om Sommerhack


Deltag i debatten

luk
close