21-11-2018 13:20:09

Tech filosof: Maskinintelligens vil skabe flere jobs

Ifølge Tech filosof Nell Watson vil maskinintelligens skabe flere jobs end det erstatter. De nye jobs vil dog være anderledes, end vi kender dem i dag.
22. nov. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

De seneste par år har vi set nogle utrolige ting inden for computer visions og forskellige tilgange til det. Maskiner kan nu forstå objekter i en scene og kreere et indtryk af, hvad der sker i den. Maskiner kan analysere billeder på mobilen og forstå meningen af dem. Hvem er personerne på billedet, og hvilken begivenhed er det. Samtidig kan maskiner genere billedobjekter, som fx at tage en tegning og omdanne det til et billede. En ting der giver os helt nye kreative muligheder, mener ingeniør, iværksætter og tech filosof, Nell Watson. Noget hun fortalte om til Driving IT 2016 konferencen.  

”For første gang i historien er computere ikke kun deterministiske, hvor de blot lægger numre sammen, men de er nu intuitive og kan forudse ting,” forklarer hun og fortsætter.  

”Grunden til at maskinintelligens er så aktuelt nu, er ikke grundet, vi først har lavet algoritmer nu. Nej de blev lavet for 20-25 år siden, men det er nu, at vi producerer så meget data, at vi kan træne systemerne. Data som kan lære dem noget. Fra dengang vi levede i huler til år 2000, var der i hele verden kun generet fem exabytes data. En datamængde vi i dag skaber hvert femte sekund. Vi drukner i data. Data der driver algoritmerne”.

Samtidig skaber maskinintelligens helt nye muligheder for automatisering, som vi fx ser med selvkørende biler. Her vil maskiner erstatte nogle jobfunktioner som taxachauffører, mener Nelly Watson. Det er dog ikke alle jobs, der vi blive overtaget af maskiner. Jobfunktioner der kræver følelsesmæssige færdigheder, vil de ikke kunne erstattet. Men maskiner erstatter ikke kun jobfunktioner, men vil også skabe nye. Her vil der blive dannet nogle roller, som hun kalder dem, som ikke eksisterer i dag, der vil fungerer som jobfunktioner i stedet.

Privacy-legende: Jeg er bekymret for NSA selv under en ansvarlig præsident
Privacy-legende: Jeg er bekymret for NSA selv under en ansvarlig præsident

Privacy: Den amerikanske privacy-aktivist Phil Zimmermann var bekymret før det amerikanske præsidentvalg. Han mener, at det kan blive katastrofalt for det amerikanske samfund at vælge en præsident, der vil ...

Læs mere
Unity Technologies: "Vores mission er at demokratisere spiludvikling"
Unity Technologies: "Vores mission er at demokratisere spiludvikling"

Spilmotoren bag blandt andet Pokémon Go, Unity, gør det nemt for spiludviklere at lave 2D, 3D, augmented- og virtual reality indhold, og kan samtidig anvendes på over 20 platforme. Noget der gør U ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close