19-09-2018 09:28:35

Tech-virksomheden Rokoko har udviklet en sensorbaseret motion capture-dragt

De fleste har prøvet at få en god idé, men det er de færreste, som får realiseret den. Mød Rokoko Electronics og andre Tech-virksomheden, som har formået at gøre deres idé til virkelighed, på Technomania.
28. aug. 2015 Af Katja Simonsen - Originalartiklen er bragt på ING.DK
Den sensorbaserede motion capture-dragt Salto registrerer personens, som bærer dragten, bevægelser og overfører dem til en virtuel figur. Copyright Rokoko.
Den sensorbaserede motion capture-dragt Salto registrerer personens, som bærer dragten, bevægelser og overfører dem til en virtuel figur. Copyright Rokoko.

Rokoko Electronics har specialbygget en motion capture-dragt kaldet Salto, som udgør kroppen i en virtual reality-verden. Motion capture-dragten gør det muligt at animere bevægelser til en lang lavere pris uden brug af dyre studier.

Idéen bag dragten startede med, at folkene bag Rokoko Electronics skulle lave et live animationsteater. De havde købt et optisk system til formålet, men syntes ikke, at selve teknologidelen bag systemet var god nok. Derfor spekulerede de i en billigere og lettere løsninger, og fandt derefter på en sensorbaseret dragt. 

Systemet bag draget er baseret på sensorer, som er placeret rundt omkring på dragten, som sender bevægelser direkte til en computer, der animerer dem.

”Det er ligesom et studie, du tager på kroppen. Du kan flytte dig rundt, som du har lyst til, og du behøver ikke være inden for et kameras rækkevidde,” fortæller grundlægger af Rokoko Electronics,Jakob Balslev, til Ingeniøren.

Rokoko har allerede fået etableret en kontakt til Googles VR-projekt Cardboard og regner med at flytte en del af virksomheden til San Francisco næste forår.

”Potentialet i teknologien er stor, og Rokoko står med deres Salto-dragt lige nu står på et springbræt,” siger Jackob Balslev.

Originalartiklen på Ingeniøren samt læse om fremtidsplanerne for Rokoko Electronics.

Du kan møde Tech-virksomheden Rokoko Electronics og se Salto dragen på Technomania på HI-messen i Herning d. 24. september.

Technomania
Technomania

Technomania var den fantastiske ø lige i hjertet af hi-Messen. Se eller gense spændende indlæg fra dagen og dyk ned i morgendagens teknologier fra  vores spændende partnere og udstillere.

Læs mere
Startup Corner
Startup Corner

Oplevelse: Mød nogle af Danmarks mest spændende start-up virksomheder med speciale i fremtidsteknologier på Technomania. Læs mere om de start-up virksomheder, som du kan møde på HI-messen.

Læs mere

Deltag i debatten

Design og Innovation

luk
close