10-12-2018 05:34:17

Bitcoin-teknologi kan ændre flere brancher

I udlandet bliver Bitcoins nu taget alvorligt som betalingsmiddel. Bagved ligger IT-teknologien Blockchain - en slags tingbog for transaktioner.
19. mar. 2015 Af Rolf Ask Clausen - chefkonsulent i IDA

Officielt har bank-branchen i Danmark kun få og små holdninger til den fremadstormende IT-møntfod Bitcoins. Det er ”ikke så vigtigt”, ”ikke noget, vi bruger meget tid på”, ”ikke en del af vores officielle program”, lyder de fleste svar, når man taler med bankfolk her i landet.

Men kigger man lidt ud over Danmark, så er den digitale valuta Bitcoins på vej ind på de bonede gulve. For eksempel da Børsen i New York i januar valgte at bruge millioner på at bygge services og komponenter og tjenester, der kan indgå i den nye valuta, og herunder hjælpe en egentlig, officiel Bitcoin-børs med at blive etableret. Det kan man kun tolke som et klart signal om, at Bitcoins er ved at blive voksen.

For når man vil bygge en ny valuta handler det først og fremmest om at bygge et betalingsmiddel, som er troværdigt, som brugerne kan stole på. Når person x sender person y en Bitcoin, så skal der være enighed om, at der er udvekslet en bestemt værdi med transaktionen. En digital valuta skal også være troværdig i den forstand, at man ikke bare skal kunne programmere penge hjemme ved skrivebordet, men faktisk kunne bevise, at man ejer nogle midler, når man vil give dem videre.

Meld dig ind i IDA Fremtidsteknologi

IDA Fremtidsteknologi er et netværk, der beskæftiger sig tværgående med alle teknologier og deres muligheder og konsekvenser.

Lær af kolleger. Hør de mest visionære talere. Del din viden og vær selv med til at bidrage. 

Meld dig ind her

Det er gratis for alle.

Bagved ligger Blockchain

Til det formål har Bitcoins en bagvedliggende protokol, den såkaldte blockchain, som er udpeget til at være et af de allerstørste IT-gennembrud i nyere tid. Blockchain er slags en åben tinglysningsbog, hvori alle transaktioner bogføres på sådan en måde, at der ikke kan ændres i dem efterfølgende. Læs hele vores guide til Blockchain her - hvor vi dykker ned i teknologien.

Blockchain blev udviklet i 2008, sammen med Bitcoin-konceptet. Og efter en start ude i det ekstremt nørdede hjørne, er Bitcoins nu for alvor på vej ind som dagligt betalingsmiddel:

Blockchain gør kryptovaluta mulig: Sådan fungerer teknologien bag Bitcoin
Blockchain gør kryptovaluta mulig: Sådan fungerer teknologien bag Bitcoin

Blockchain-teknologi er grundstenen i kryptovalutaen Bitcoin, men det er langt fra simpelt at beskrive, hvad teknologien præcis består i. IDA Universe dykker ned i teknologien, der er blevet beskr ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close