19-10-2018 05:33:07

Teknologien kan redde de truede dyrearter

Der er mere end to millioner navngivne dyrearter i verden, og omkring 30 til 50 procent af dem risikerer at blive udryddet i dette århundrede. Årsagen til det er primært menneskeskabt, men teknologi kan muligvis redde vores truede dyrearter.
31. maj. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Teknologien kan hjælpe os med at redde vores truede dyrearter heriblandt det sorte næsehorn.
Teknologien kan hjælpe os med at redde vores truede dyrearter heriblandt det sorte næsehorn.

Ifølge WWF har vores planet allerede mistet halvdelen af dets dyreliv de sidste 40 år. Og hvert år bliver der udryddet mellem 200 og 2.000 arter. Det skriver Techradar. 

Sorte næsehorn er et af de dyr, som er en truet dyreart. Årsagen til dette er primært krybskytter, som jager og dræber næsehornene. Men ved hjælp fra teknologien kan man måske undgå krybskytterne. 

Her har man installeret et high-tech netværk, hvor der er koblet droner til, som skal patruljere over næsehornene. Her indgår også kamera og bevægelsessensorer, som sporer folk, der går ind og ud af parken. Dette forhindrer mennesker i at trænge ulovligt ind i parken. Folkene bag projektet håber på, at de kan udbrede systemet til andre parker for at forhindre at næsehornene bliver dræbt.

En anden truet dyreart er honningbier. Bestanden er alene blevet reduceret med 90 procent siden 1960 i USA. Dette er alarmerende og især for fødevareindustrien. Det er især parasitter, som dræber bierne, og her anvender biavlerne ødelæggende pesticider, som kan ende med at gøre mere skade end gavn.

Men man har ved hjælp af teknologien fundet en metode til at undgå pesticiderne. Her har man udviklet en smart kredsløbsplade, som kan indsættes i bistaderne opdage, når mider lægger æg. Denne plade er koblet til internettet via en applikation, som hæver bistandens temperatur og hjælper med at ødelægge æggene. På den måde undgår man pesticider i bistaderne, og gør ikke skade på bierne.

Floder er et af de steder, hvor der lever adskillige truede dyrearter. Problemet er bare, at de bliver mere og mere forurenet. En app, kaldet Fishbrain, skal prøve at løse problemet. Her registerer blandt andet lystfiskere de truede dyrearter, når de ser dem. På den måde kan man lokalisere, hvilke type af miljøer disse arter trives bedst i og på den måde hjælpe dem.

Du kan læse mere om, hvordan teknologien kan hjælpe med at redde vores truede dyrearter på Techradar.


Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste energi- og miljøjob

luk
close