18-10-2018 07:41:35

IDA slog dørene op til årets tech event, Technomania, 4. og 5. oktober 2017 på hi messen i Herning.

Teknologien tordner derudaf, så hvorfor bruger vi stadig mus og tastatur?

Technomania: Over de næste 10 år kommer der til at ske en kraftig ændring i vores måde at interagere med teknologien på, og særligt mixed reality vil være bannerfører for den udvikling, mener Microsofts Simon Høgsbro.
8. jan. 2018 Af Morten Scriver Andersen - Journalist

QWERTY, står der med al sandsynlighed i første bogstavrække oppe i venstre hjørne af dit tastatur. Det har der sådan set gjort siden 1868, da man fandt ud af, at man kunne optimere skriveoplevelsen ved at placere de bogstaver, som man ofte brugte sammen et stykke fra hvileposition. 

Tastaturet er i sin tid designet til skrivemaskine, men i dag er det også blevet vores mest brugte brugerflade til at interagere med den digitale verden – med vores computere. Det undrer Simon Høgsbro fra Microsoft, der var blandt hovedtalerne på sidste års store teknologimesse, Technomania. 

"Jeg synesdet er sjovt, at vores interface med teknologierne har stået om ikke stille  i hvert fald udviklet sig meget langsomt i forhold til, hvad teknologierne egentlig kan i dagCompute-kraften stigerstorage og skærmopløsningen bliver bedre. Alt udvikler sig  ekstremt hurtigt. Men vi interagerer stadig primært med tastatur og mus," siger Simon Høgsbro, der er direktør for platform og innovation i Microsoft Danmark. 

Mixed reality bliver en dominerende teknologi 

Simon Høgsbro påpeger, at der både er kommet stemmegenkendelse, touchscreens og digitale briller, der over de seneste år har skabt begreber som virtual reality, augmented reality og mixed reality. Hvor virtual reality udelukkende foregår i den digitale verden har særligt mixed reality et stort potentiale, fordi brugeren ikke bare kan præsenteres for en blanding af virkeligheden og et digitalt lag, men også kan interagere med begge dele. 

Fx kan man med en Microsoft Hololens for øjnene hive en stol ud af en bolighjemmeside og se den i ens egen stue inden køb. Eller medicinstuderende kan få et mere virkelighedsnært indblik i kroppens anatomi ved at få visualiseret en krop foran sig, gå rundt om den og undersøge de enkelte organer mere grundigt. 

Det er eksempler fra virkeligheden (se videoen i toppen), så teknologien er der. Alligevel tror Simon Høgsbro ikke, at tastaturet bliver udfaset. 

"Jeg tror ikke, at Hololens er en erstatning for tastatur og mus, men jeg tror, at du vil se over de næste 10 år, at der vil ske en kraftig udvikling i den måde, vi interagerer med teknologien og der er mixed reality et rigtig godt bud  en dominerende teknologi inden for nogle områder i hvert fald," forudsiger han. 

Er du nysgerrig efter at høre mere om, hvad der sker på området kan du se Simon Høgsbros oplæg på Technomania samt mange andre oplæg

Mixed reality er klar til at rykke ved vores selvopfattelse
Mixed reality er klar til at rykke ved vores selvopfattelse

Techtopia: Når vi udvikler teknologi, er det sjældent med udgangspunkt i vores mentale velbefindende. Det prøver designeren Martine Jarlgaard at lave om på, når hun gennem en Hololens-brille lader folk møde ...

Læs mere
Intelligent teknologi, Mixed Reality og AI er ikke science fiction - det er science fact
Intelligent teknologi, Mixed Reality og AI er ikke science fiction - det er science fact

Oplev Simon Høgsbro fortælle om HoloLens (Mixed Reality) og Microsoft AI, og få et unikt indblik i, hvordan andre virksomheder har integreret intelligent teknologi i deres forretning.

Se video
Techtopia 31: Styr computerspil med tankens kraft
Techtopia 31: Styr computerspil med tankens kraft

Podcast: Kig på en bold. Tænk på at kaste den efter en dræberobot. Og vupti; det sker. Velkommen til virtual reality styret med tankens kraft.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close