19-09-2018 03:43:30

Telepresence robotter mindsker afstanden

Der er nu muligt at være to steder på samme tid. Awabot har udviklet BEAM telepresence robotter, som gør det muligt for brugeren at tale, se og bevæge sig ved hjælp af en robot, som kan styres fra en computer, selvom man sidder på den anden side af jordkloden.
24. nov. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Telepresence robotterne kan også bevæge sig, og i showroomet kan man tale med en medarbejder, som sidder på flere tusinde kilometer væk. Se Tino Rabe Tønnesen fra IDA, møde robotten her.

I showroomet i Palo Alto i Californien, mødte Tino Rabe Tønnesen fra IDA, robotten der kan tale med en person, der sidder flere tusinde kilomenter væk, gennem en telepresence robot. Det er Awabot som har udviklet Beam telepresence robotterne. Showroomet i Palo Alto er også en butik, hvor potentielle kunder kan se robotterne og interagere med dem. 

Robotterne bliver styret af medarbejdere, som f.eks. sidder Brooklyn lidt over 3000 miles væk. Medarbejderne har fuld mobilitet og kan tale, se og bevæge sig gennem robotten blot ved hjælp fra en computer. Robotterne kan blandt andet bruges på kontorer, museer eller til telemedicin, da de gør det muligt at udnytte ressourcer på en mere effektiv måde.

Du kan læse mere om BEAM robotterne på Awabot. 


Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close