19-09-2018 03:44:17

Årets telepriser uddelt

IDA Tele har netop uddelt Den danske Telepris 2016. Prisen, der uddeles i to kategorier, gik til virksomheden GoMore og et ph.d. projekt, der handler om nogle af de centrale elementer i fremtidens ”Smart Society”.
12. apr. 2016 Af Ole Haun
Teleprisen 2016 gik til GoMore, som ved overrækkelsen var repræsenteret af virksomhedens to stiftere: Matias Møl Dalsgaard (i midten) og Søren Riis (th.). Prismodtagerne gratuleres her af næstformand i IDA Tele, Thomas Haagendal, som overrakte det synlige bevis på anerkendelsen. Foto: Henrik Frydkjær.
Teleprisen 2016 gik til GoMore, som ved overrækkelsen var repræsenteret af virksomhedens to stiftere: Matias Møl Dalsgaard (i midten) og Søren Riis (th.). Prismodtagerne gratuleres her af næstformand i IDA Tele, Thomas Haagendal, som overrakte det synlige bevis på anerkendelsen. Foto: Henrik Frydkjær.

GoMore, en dansk portal for samkørsel og privat biludlejning, får prisen for at have etableret en miljøvenlig og samfundsøkonomisk deletjeneste, som øger udnyttelsesgraden af biler. Forretningskonceptet er baseret på en app, hvorigennem folk kan arrangere samkørsel og udleje deres bil privat.

”Konceptet kan få stor betydning for videreudviklingen af moderne digitale forretningsmodeller til gavn for samfund og forbrugere i en verden, som indtil nu har været baseret på traditionel økonomisk vækst”, som det hedder i motiveringen af prismodtageren.

De to grundlæggere af GoMore, Matias Møl Dalsgaard og Søren Riis, startede GoMore i 2005 mens de studerede filosofi i Tyskland. Sitet blev hurtigt en populær portal for samkørsel og eksisterede i en årrække som fritidsprojekt. Senere kom flere partnere til, og i 2011 blev gomore.dk relanceret med ny teknologi. Virksomheden beskæftiger i dag ca. 40 medarbejdere, og har afdelinger i Skandinavien, Spanien og Frankrig.

Som et synligt bevis på anerkendelsen modtog de to stiftere en skulptur udført af kunstneren Sax O. Skulpturen viser en person ”tage springet” fra toppen af en stige, og er tænkt som en ”anti-jantelovsskulptur”, der hylder de, der udviser ekstraordinær vilje og drive.

Anerkendelse til ph.d. projekt

Den danske Telepris uddeles i to kategorier, en virksomhedspris og en pris til studerende.

Studerende-prisen går til Germán Corrales Madueño for et ph.d.-projekt, hvori machine-to-machine (M2M) kommunikation og Internet of Things (IoT), som er vigtige elementer i videreudviklingen af dagens Smart Society, er centrale omdrejningspunkter.

Om TELEprisen

Den danske Telepris uddeles af Ingeniørforeningens fagtekniske netværk, IDA Tele, og har til formål at anerkende præstationer, som har haft særlig betydning for udviklingen og/eller anvendelsen af telekommunikation i uddelingsåret. ”Derudover skal præstationen udmærke sig ved sit innovative, samfundsgavnlige, brugerrelaterede og/eller indtjeningsmæssige potentiale”, som det hedder i begrundelsen for prisen.

”Germáns forskning bidrager til at øge tilpasningen af nuværende og kommende mobile teknologier til M2M og IoT, og forskningsniveauet ligger betydeligt over, hvad der normalt forventes af en ph.d.-studerende”, som det hedder i begrundelsen for prisen.

Germán Corrales Madueños’ arbejde har bl.a. været nævnt i et MIT Technology review og i en række videnskabelige artikler. Han afsluttede sin ph.d. på Aalborg Universitet i 2015, og har siden januar i år været ansat i virksomheden Keysight Technologies, hvor han forsker inden for IoT-området.

Ud over den faglige anerkendelse, som prisen er udtryk for, følger der 15.000 kr. med til modtageren af studerende-prisen.

Følg med i IDA Teles arbejde og tilmeldig dig netværket her


Deltag i debatten

luk
close