19-10-2018 04:56:48

Tjernobyl skal være solcellepark

Internationale investorer heriblandt Tyskland og Kina vil omdanne Tjernobyl til en solcellepark. De har planer om at installere solcellepanelerne i slutningen af 2017.
24. jan. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

 I 1986 eksploderede reaktorerne i Tjernobyl, og det blev den værste atomkraftulykke i historien. I dag ligger området ødet hen, men det skal der ifølge den ukrainske regering laves om på. Tyske og kinesiske investorer har planer om at investere milliarder af dollars og lave området om til en gigantisk solcellepark.

13 internationale investorer, heriblandt Tyskland og Kina, har søgt om tilladelse til at installere to gigawatts solcellepaneler inden i det radioaktive zone.

”Vi har modtaget forespørgsler fra virksomheder, som er interesseret i at leje arealet til installation af solcellepaneler. Vi er ikke ude i at drage fordel af arealanvendelsen men i stedet af investeringen,” forklarer den ukrainske minister Ostap Semerak til Bloomberg.

Inden Tjernobyl bliver omdannet til en solcellepark, har den ukrainske regering dog nogle udfordringer, da det eksisterende elektricitets grid har nogle uregelmæssigheder.

Det er dog ikke kun de tyske og kinesiske virksomheder, som har planer om at omdanne Tjernobyl til en solcellepark, også Irland, Østrig, Bulgarien og Danmark har udtalt, at de er er interesseret.

Læs mere om, hvilke udfordringer der skal løses før, at Tjernobyl kan blive omdannet til en solcellepark på Bloomberg.

Tjernobyl: 30 år efter katastrofen
Tjernobyl: 30 år efter katastrofen

Atomkraft: I dag er det præcist 30 år siden, at det ukrainske atomkraftværk Tjernobyl nedsmeltede. Følg Ingeniørens gennemgang af ulykken minut for minut.

Læs mere
Tag med på en post-apokalyptisk flyvetur over Tjernobyl
Tag med på en post-apokalyptisk flyvetur over Tjernobyl

Droner: Droner kan bruges til lidt af hvert. Tag fx med på en flyvetur over et af jordens mest skræmmende steder, den forladte miljøkatastrofe Tjernobyl.

Læs mere

Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste energi- og miljøjob

luk
close