21-09-2018 08:29:26

Transportminister: »Forsøg med selvkørende biler skal i gang NU«

Selvkørende biler: Danmark skal i gang med at teste selvkørende biler, inden vi bliver overhalet af lande omkring os, mener transportministeren
8. sep. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Transportminister: »Forsøg med selvkørende biler skal i gang NU«

Alle verdens store bilfabrikanter har kastet sig ud i et kapløb om at være blandt de første, der kan lancere selvkørende biler. Det betyder, at området har fået tilført massive investeringer, og i dag arbejder tusindvis af ingeniører hos klassiske firmaer i bilbranchen og opkomlinge som Google og Tesla på at skabe selvkørende løsninger. Udviklingen på det tekniske område går nu så stærkt, at der bliver sat spørgsmålstegn ved, om lovgivningsarbejdet kan følge med.

Men ifølge Ingeniøren åbner transportminister Hans Christian Schmidt (V) nu mere end bare en dør på klem for test af selvkørende biler i Danmark. Forsøgene skal i gang nu, fortalte transportministeren til en konference hos Forsikringsakademiet, hvor han fortalte, at han forventer sig meget af selvkørende biler.

»Jeg er sikker på, at det bliver en spændende fremtid med selvkørende biler. Så nu skal lovgivningen på plads, så vi kan komme i gang med forsøg. Ellers vil den slags forsøg ske i landene omkring os,« sagde ministeren.

I Danmark har to projekter fået opmærksomed. I Vesthimmerlands Kommune skal selvkørende minibusser på vejen i løbet af efteråret, og i Aalborg skal en selvkørende bus køre mellem Aalborg centrum og lufthavnen.

Læs mere og deltag i debatten hos Ingeniøren

Selvkørende biler
Selvkørende biler

Den traditionelle bilbranche bliver udfordret af opkomlinge som Google og Tesla, der arbejder hårdt på at være først med selvkørende biler. Men hvornår ser vi de første 100 procent selvkørende bi ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close