19-09-2018 09:32:16

Tyskland skabte så meget vedvarende energi i weekenden, at de måtte betale virksomheder for at bruge strøm

Grøn omstilling: Søndag satte Tyskland en ny rekord inden for produktion af vedvarende energi. Solen skinnede og vinden blæste i en sådan grad, at 87 procent af landets forbrug blev dækket.
13. maj. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Tyskland skabte så meget vedvarende energi i weekenden, at de måtte betale virksomheder for at bruge strøm

Selv om der er stadig er lang vej til en grøn omstilling, der kan forhindre temperaturstigninger på grund af ophobning af CO2 i atmosfæren, går det den rigtige vej flere steder. Kina øgede i 2015 sin energiproduktion fra solceller og vindmøller med henholdsvis 74 og 34 procent, og også i Tyskland vinder den vedvarende energi frem.

Søndag den 8. maj satte Tyskland således ny rekord, da landets forbrug omkring klokken 13.00 bestod af 87 procent vedvarende energi. Da solen var skarpest og vinden stærkest leverede solceller og vindmøller 55 GW af landets forbrug på 63 GW, og det er en stor stigning fra sidste års gennemsnit på 33 procent.

“Vi får en større andel af vedvarende energi hvert år. Og elsystemet klarede dette på ganske fin vis. Denne dag viser, at et system med en stor andel vedvarende energi fungerer fint,” siger Christoph Podewils fra Agora Energiewende (En tysk tænketank for grøn energi) til Quartz.

Den store andel af vedvarende energi gav dog også problemer. Det tyske energisystem er stadig en supertanker at vende, så selv om landets gas-anlæg kunne lukkes ned, tager det længere tid for landets kulkraft- og kernekraftanlæg, og derfor blev der produceret så meget, at prisen blev negativ, og en række store kunder blev betalt for at forbruge strøm.

Læs mere hos Quartz

Interesserer du dig for grøn omstilling? Meld dig ind i IDA Miljø

Meld dig ind i IDA Miljø
Meld dig ind i IDA Miljø

Som medlem af IDA Miljø får du rig lejlighed til at holde dig ajour med udviklingen på miljøområdet, og du møder ligesindede med samme faglige interesser som dig selv.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close