15-10-2018 17:16:47

Undersøgelse: Ingeniører står for design i danske virksomheder

Ifølge en ny undersøgelse står ingeniører eller andre med tekniske uddannelser for design i 55 procent af de danske virksomheder. Kun hver tredje bruger medarbejdere med en egentlig designuddannelse.
1. dec. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

I blot en tredjedel af de danske virksomheder, der arbejder med design, bliver opgaverne udført af medarbejdere med en designuddannelse. I stedet er det i høj grad ingeniører og andre med en teknisk baggrund, der står for design-arbejdet. Det viser undersøgelsen Exploring Design Impact, hvor 55 procent af de deltagende virksomheder angiver, at det er ingeniører og andre med teknisk baggrund, der arbejder med design. Kun hver tredje virksomhed bruger medarbejdere, der har en designuddannelse. Og det er der en simpel grund til. 

"Når det er sådan, er det jo fordi, det giver god mening for virksomhederne. Og undersøgelsen viser også, at mange virksomheder henter hjælp udefra til afgrænsede designopgaver," siger Christian Bason, direktør i Dansk Design Center til Dansk Industri.

Han mener dog også, at designerne har en god evne til at få mere ud af færdighederne i andre faggrupper.

"Når designerne tager udgangspunkt i brugernes behov, udfordrer de f.eks. ingeniørerne til at gå ud over deres egne grænser. Det er en faglighed, der ikke kan læres på et hurtigt kursus, og derfor kan det være en god ide at investere i et større fagligt mix i medarbejderstaben, siger Christian Bason.

Læs hele historien på DI.dk

Læs hele kortlægningen af danske virksomheders brug af design

26. januar holder IDA og Dansk Design Center konferencen Driving Design. Meld dig til allerede nu. 

Design & Innovation
Design & Innovation

Ingeniørens rolle i designprocessen er central. Design handler ikke (kun) om pæne farver og følsomme kurver - men om sammen at finde den bedste løsning. Vi arbejder med design thinking, kigger på ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close