19-09-2018 03:47:17

Vær der for din fyrede kollega!

Er der en stor opsigelsesrunde i din virksomhed er det vigtigt, at du er en god kollega overfor din opsagte sidemand. Karriererådgiver i IDA Jeanette Svendsen, giver dig gode råd til, hvordan du kan være en god kollega.
21. nov. 2016 Af IDA Learning

Sådan kan du være en god kollega til din fyrede sidemand

  • Lad være med at ignorere din afskedigede kollega – tal med din kollega og stil dig til rådighed
  • Respekter at folk er forskellige – pres ikke på for at få vedkommende til at tale om det
  • Kend din besøgstid og lad din fyrede kollega bestemme tempo
  • Tal med din chef, så du kender de formelle rammer og vilkår omkring afskedigelser, så du stadig fremstår loyal overfor virksomheden
  • Tilbyd at være reference for din fyrede kollega
  • Fortæl din kollega, hvad du synes vedkommende har gjort godt på arbejdspladsen. Hvad er vedkommendes styrker, evner og talenter?

Der er en stor opsigelsesrunde i din virksomhed, og din bedste kollega er blevet fyret og er inde i en kæmpesorg, mens du selv er lettet over, at du stadig er med på holdet. Det eneste du kan gøre, er at stå til rådighed for din opsagte kollega, hvis du vil være en god kollega.

En fyringsrunde varsler altid en forandring – både for den opsagte og for dem, der bliver tilbage i virksomheden, siger karriererådgiver i Ingeniørforeningen IDA Jeanette Svendsen. Det er en storm af følelser for alle parter.

»Alle skal prøve at skabe mening og genskabe en tryghed. Alle forholder sig til en fyringsrunde. Bare det var mig! Eller hvad skal der så ske med de fyredes opgaver? Alle skal genfinde mening i forhold til fremtidige opgaver, roller, positioner i forhold til dem, der er tilbage,« siger hun.

Der kører altså to parallelle spor. Du skal finde din egen plads i den nye situation – og du skal hjælpe din kollega til at tage afsked og komme videre.

Du skal bare være der

Som kollega til en række fyrede kolleger føler du nok en blanding mellem dårlig samvittighed og lettelse over, at du stadig selv er en del af virksomhedens fremtid. Du skal derfor forholde dig til dine egne følelser samtidig med, at du skal være der for sin opsagte kollega, der måske er ramt af chok.

»Dine opsagte kolleger troede måske aldrig, at det ville ramme dem. Det er svært, når andre tager valget om, at man ikke længere skal være en del af virksomheden. Måske reagerer kollegaen voldsomt, senere bundfælder det sig, og vedkommende vil igen tale om sin angst for fremtiden og hvad der skal ske,« siger Jeanette Svendsen og slår fast, at det bedste du kan gøre som en god kollega er at stille dig til rådighed, at være der.

Kend din besøgstid

Det allersværeste for den opsagte er, hvis ingen siger noget. Så selvom det er svært at håndtere folk i sorg – og det vil en afskedigelse være for mange mennesker – så skal du være der.

»Du kan for eksempel sige: Jeg er virkelig ked af det på dine vegne, og hvis du har behov for at tale om det med mig, må du endelig sige til. Måske ved du, hvem din afskedigede kollega har tætte relationer til, så kan du også hjælpe med at få dem på banen,« siger Jeanette Svendsen.

Det er nemlig en balancegang, hvor du stiller dig til rådighed, men det kan sagtens være, at det ikke er dig, vedkommende vil tale med.

»Derfor skal du kende din besøgstid. Du skal lytte, når den opsagte vil tale om det – og være indstillet på, at vedkommende mandag og tirsdag stiller alle spørgsmålene. Hvad sagde hun? Hvordan gør de det? Så svinger det og onsdag er den fyrede rasende, torsdag går det bedre – og fredag går det igen rigtig dårligt,« siger Jeanette Svendsen.

Loyalitetsdilemmaet

Du kan opleve at komme i et loyalitetsdilemma – fordi det kan være svært både at vise loyalitet overfor fremtiden i virksomheden og din fyrede kollega.

»Du har som medarbejder behov for at se fremad – og er med til møder om fremtiden, mens den fyrede kollegas opgaveportefølje bliver mindre og mindre,« siger Jeanette Svendsen.

Det er ingen let opgave at balancere mellem både at vise sympati for din fyrede kollega og samtidig være tro mod det, der sker fremadrettet i virksomheden.

»Det er diplomatiets kunst. Du har behov for at se, at din kollega kommer videre – og de skal have lov til at afvikle og tage afsked. Men der skal selvfølgelig også kigges fremad,« siger Jeanette Svendsen.

Der er stor forskel på, hvad din fyrede kollega har behov for og lyst til i forhold til at tage afsked med kolleger og arbejdspladsen. Find ud af, hvad vedkommende vil, og undersøg, om det kan realiseres indenfor virksomhedens rammer.

Fortæl en ny historie

Har din kollega været i din virksomhed i mange år, men opgaverne nu er erstattes af andre på grund af en ny strategi, kan du hjælpe din kollega med at holde fast i de gode år – og pointere, at sådan en afskedigelse ikke er personlig.

»Du kan også hjælpe den fyrede kollega ved at tilbyde din som reference i forhold til nye jobmuligheder, du kan skrive en anbefaling på LinkedIn – eller bare fortælle den fyrede, hvad du synes, vedkommende har gjort godt. Det kan være en hjælp af få en anden historie om sig selv – end historien om at være den fyrede kollega,« fastslår Jeanette Svendsen.

Afklar dine karriereønsker med en karrieresamtale

Brug IDA, når du vil have hjælp til at udforme din egen karriereplan og vælge karriereretning.

Som medlem af IDA har du mulighed for 1 karrieresamtale hvert halve år. 

Book din karrieresamtale

Fyret – hvad så? Stop, vent, kør
Fyret – hvad så? Stop, vent, kør

Det er en voldsom oplevelse at blive fyret, og mange bliver forskrækkede over deres egen reaktion i situationen. Karriererådgiver hos Ingeniørforeningen IDA Morten Esmann fortæller om reaktionerne ...

Læs mere
Fyret? Skab din strategi efter chokket
Fyret? Skab din strategi efter chokket

Når chokket har lagt sig efter en fyring, skal du lave en plan for at nå et mål. Det mål er typisk at få det helt rigtige job, hvor du er hen-imod-motiveret, siger karriererådgiver i Ingeniørforen ...

Læs mere
Fyret? Sidemanden er ikke  din konkurrent
Fyret? Sidemanden er ikke din konkurrent

Du skal fortsætte med at være en god kollega, selvom du og sidemanden er blevet fyret fra jeres arbejdsplads. Han eller hun er ikke din konkurrent – hjælp hellere hinanden og lad virksomhederne væ ...

Læs mere
Skal jeg skrive på LinkedIn, at jeg er fyret?
Skal jeg skrive på LinkedIn, at jeg er fyret?

JA! er svaret fra karriererådgiver i IDA Lise Dan. For mange job bliver besat via netværk – og netværket kan ikke hjælpe dig, hvis de ikke ved, at du er jobsøgende.

Læs mere
Al den snak om robusthed kræver … robusthed
Al den snak om robusthed kræver … robusthed

Hvis ansvaret for robusthed i arbejdslivet entydigt pålægges den enkelte medarbejder, fraskriver virksomhederne sig deres ansvar. Kun ved fælles hjælp og samarbejde, kan man opbygge robuste medarb ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close