19-10-2018 15:44:11

Velkommen til den flyvende bilfabrik

Fremtidens transportmidler omfatter, hyperloop, selvkørende biler og endda flyvende biler. Start-up virksomheden Zee.Aero, som ejes af Googles medstifter Larry Page, har siden 2010 udviklet på en flyvende bil i al hemmelighed.
23. jun. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Flere forskellige virksomheder har gennem tiden prøvet af udvikle en flyvende bil, dog uden held. Men med bedre materialer, bedre navigationssystemer og tekniske færdigheder, vil man måske indenfor de næste par år se en flyvende bil eller et mini fly. 

I al hemmelighed har Larry Page, medstifter af Google, igangsat et projekt om at udvikle en flyvende bil. Det skriver Bloomberg. Projektet blev skudt i gang i 2010, men har været hemmeligholdt og uden for mediernes søgelys. Med 150 ansatte og nogle af de bedste ingeniører på projektet, vil realiteten om en flyvende bil måske blive mulig i nærmeste fremtid. 

Prototyperne af de flyvende biler er kun blevet set af få mennesker. Dem, der har været så heldige at se dem, er medarbejderne i Hollister lufthavn, da der her er blevet foretaget testflyvninger. Prototyperne er meget forskellige, og en ligner en bil med plads til én fører i front og med en vinge bagved. Andre ligner mere konventionelle fly bare i mindre størrelse.  

Du kan høre mere om de flyvende biler og den hemmelige bilfabrik i Bloomberg Businessweek interviewet med journalisten Brad Stone herunder. Artiklen om den flyvende bilfabrik kan læses på Bloomberg. 

Hyperloop - er Elon Musks vision et seriøst bud på fremtidens transport?
Hyperloop - er Elon Musks vision et seriøst bud på fremtidens transport?

Transport: I 2013 fremlagde entreprenøren Elon Musk sit bud på fremtidens transport - det såkaldte Hyperloop. Men hvad er Musks Hyperloop? Og er det ren vision eller et seriøst bud på en konkurrent til flybr ...

Læs mere
Hyperloop: Alt det du vil vide om nattens succesfulde test
Hyperloop: Alt det du vil vide om nattens succesfulde test

Hyperloop: Elon Musks vision om et Hyperloop ligner ikke længere ren science fiction efter en test i nat. Vi har samlet alt om Hyperloop fra de sidste par dage.

Læs mere
Interview: Nvidia klar med supercomputer til selvkørende biler

Selvkørende biler: Nvidia vil som opfindere af GPU’en for de fleste være synonym med grafikkort. Men firmaet har mange strenge at spille på, og med supercomputeren Drive PX2 satser de på at blive en stor spiller på ...

Læs mere
Selvkørende biler: Nye spillere og alliancer vælter frem
Selvkørende biler: Nye spillere og alliancer vælter frem

Transport: Google er løbet med det meste af opmærksomheden, men der findes mange andre virksomheder og nye alliancer, der desperat prøver at komme ind på markedet for selvkørende biler. Vi har forsøgt at ska ...

Læs mere

Deltag i debatten

Trafik og infrastruktur

luk
close