15-10-2018 17:55:18

VESALIUSMED VANDT UNIVERSITY STARTUP WORLD CUP 2015

Efter en nervepirrende finale kunne VesaliusMed sikre sig titlen som vinder af University Startup World Cup 2015. Læs hvem der vandt de andre kategorier.
22. sep. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen
H. K. H. Kronprinsesse mary overrakte prisen til VesaliusMed, som var vinderne af University Startup World Cup 2015.
H. K. H. Kronprinsesse mary overrakte prisen til VesaliusMed, som var vinderne af University Startup World Cup 2015.

VesaliusMed, som består af tre Standford studerende, har fundet en måde, hvorpå man kan detektere abnormale celler ved blærekræft fra urin i stedet for blod. Dette er en hurtigere, billigere, og mere korrekt måde end der tidligere har været. Den løsning var nok til at overbevise jury-panelet om, at de skulle vinde University Startup World Cup 2015.  

Aslan Maleki, der er en del af VesaliusMed, sagde efter finalen: 

"Vi kom for at have det sjovt og møde nye venner, men endte ud med at møde seriøse investorer, få god feedback på vores idé og ikke mindst blive endnu mere motiverede for at få idéen på markedet," fortæller han.  

Human Shojaee, CEO hos Venture Cup, var efter verdensmesterskabet meget begejstret:

"Vi har tiltrukket omkring 70 talenter til Danmark, som alle har nogle fantastiske idéer, og som alle har haft en fantastisk uge. Vi har fået god feedback fra alle deltagerne, og det har været et vigtigt skridt mod målet at promovere Danmark som førende iværksætterhub i verden," siger han. 

Udover titlen som University Startup World Cup vinder, så vandt VesaliusMed også kategorien LifeSience & Medtech. Der blev også fundet vinderne af de fire andre kategorier: Product & Technology, Cleantech & Environment, Mobile & Web og Social Entrepreneurship.

Vinderne i kategorien Product & Technology vandt Sensohive, som er fra Danmark. De udvikler trådløse temperatur og luftfugtighedssensorer med et lavt strømforbrug, og sensorerne er tilkoblet et IoT netværk, som indsamler data via en cloud-løsning. Sensorerne foretager målinger og kan dermed overvåge eksempelvis temperatur og luftfugtighed i drivhuse, hvilket sparer tid for personalet.

I kategorien Cleantech & Environment vandt Ecological Disposal Systems fra Danmark. De har lavet en løsning, som kan afhjælpe forureningsproblemer, som dredging-industrien står over for, når de skiller sig af med overskydende materiale ved at tømme det ud i havet. Deres løsning skal sikre, at materialet ikke spredes i havmiljøet og i stedet genbruges til eksempelvis fundamenter.  

I Mobile & Web kategorien vandt EasyBox fra Brasilien, og i Social Entrepreneurship kategorien vandt TubusOne fra Danmark.

Læs mere om University Startup World Cup og Venture Cup.


Deltag i debatten

Design og Innovation

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close