11-12-2018 15:38:26

»Vi skal se på renovering som en kompetence i sig selv«

Renovering: Renovering af vores eksisterende bygningsmasse er den største opgave, byggebranchen står overfor nu og i de kommende mange år. Derfor er vi nødt til at se renovering som en kernedisciplin inden for byggeriet.
7. jul. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
»Vi skal se på renovering som en kompetence i sig selv«

9 ud af 10 bygninger, der står i dag, vil også stå der i 2050. Og da bygningerne i dag bruger cirka 40 procent af den energi, vi bruger, bliver renovering af bygningsmassen en af hovedsøjlerne i ambitionerne om at nedbringe Danmarks CO2-udland. Det er bare en af årsagerne til, at 12 af byggeriets centrale organisationer - blandt andre IDA - er gået sammen i partnerskabet Renovering på dagsordenen. Og det er bare en af de faktorer, der gør renovering til den største opgave, byggebranchen står overfor i de kommende årtier.

Men renovering er ikke blot en anden form for nybyggeri, og derfor skal der mere viden om emnet på bordet, mener Arkitektforeningen. I et blogindlæg på Renovering på dagsordenen-bloggen advokerer Annette Blegvad, der er vicedirektør i Arkitektforeningen, for udvikling via mere viden.

“Dette gør vi blandt andet ved at bringe forskellige byggefolk sammen og have fokus på, hvad renovering som helst særlig disciplin er. Arbejdet med at istandsætte, forny eller transformere eksisterende bygninger adskiller sig nemlig fra nybyggeri ved at have flere bindinger og være mere kompleks på et tidligere tidspunkt i processen. Allerede fra projektstart er der en eksisterende bygning, det er vigtigt at kende og forstå. Der er brugerholdninger og driftserfaringer, der skal tages udgangspunkt i, og der er større økonomiske og tidsmæssige risici og større kompleksitet, når projektet skal gennemføres,” skriver vicedirektøren i sit blogindlæg.

I blogindlægget peger Annette Blegvad også på. at det er vigtigt, at de fagfolk, der arbejder med renovering , bliver klædt på med de “fornødne kompetencer til at udføre innovative renoveringsprojekter, der efterlader brugere eller beboere med en succesoplevelse.”

Læs hele blogindlægget og en række tidligere indlæg på Renovering på dagsordenen-bloggen.

Interesser du dig for byggeri og anlæg? Tilmeld dig et af IDAs netværk

Meld dig ind i IDA Byg
Meld dig ind i IDA Byg

Som medlem af IDA Byg får du rig lejlighed til at holde dig ajour med den teknologiske udvikling på bygge- og anlægsområdet, og du møder 4000 ligesindede med samme faglige interesser som dig selv.

Læs mere
Meld dig ind i IDA Bygningsfysik
Meld dig ind i IDA Bygningsfysik

I IDA Bygningsfysik arbejder vi for at udbrede kendskabet til bygningsfysiske forhold i alle led inden for byggeriet; fra forskning til udførelse.

Læs mere
IDA Brandteknik

Vi er et fagligt og socialt netværk for folk, der arbejder med brandteknik. Vi arbejder for at fremme kendskabet til og brugen af den videnskabelige og tekniske udvikling på det brandtekniske område.

Læs mere
Meld dig ind i IDA HVAC

IDA HVAC er Ingeniørforeningens VVS-faglige selskab, der arbejder med indeklima, varme- og klimateknik, bygningsinstallationer samt miljø- og energiteknik.

Læs mere
IDA Syn og skøn

Vi er et fagligt netværk, der formidler viden om syn og skøn, huseftersyn, energimærkning og tilsvarende ordninger, ligesom vi står for udpegning af syns- og skønsmænd.

Læs mere
Meld dig ind i Dansk Betonforening

Som medlem af Dansk Betonforening får du rig lejlighed til at holde dig ajour med udviklingen på de tekniske, projektmæssige og strategiske områder, og du møder ligesindede med samme faglige inter ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close