18-10-2018 07:18:44

IDA Future Talks giver dig opdateret viden og inspiration med et væld af fortællinger om mennesker og fremtidens teknologier. Kom med den 13. december.
Tilmeld dig nu.

Video: Bliv opdateret på fremtiden

Future Talks: Konferencen Future Talks er et bombardement af fortællinger om mennesker og fremtidens teknologier. Nu kan du se en række af indlæggene, der rummer så forskellige emner som kunstig intelligens, hacking og recirkulering af fødevarer.
5. apr. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Behøver vi sige det? Teknologi er fascinerende, skræmmende, inspirerende og i nogle tilfælde bare uhyggeligt underholdende.

IDA Future Talks er en hel dag dedikeret til fascination af teknologi, hvor der bliver malet med den brede pensel, og hvor der både præsenteres aktuelle løsninger på globale problemer, fremtids-trends som kunstig intelligens, robotter og foodhacking, samt mere kulørte emner.

I år kunne du blandt andet høre, hvad det vil sige at være opfinder af vilde ting og indehaver af vilde drømme! Hvorfor tusindvis af fans dyrker et stykke software med en heliumagtig, syntetisk stemme. Hvorfor du bør være mere end almindelig bekymret, når dit køleskab og de milliarder af andre IoT-devices bliver koblet på internettet. Og hvordan vi ved hjælp fra teknologi kan forhindre den globale fødevaremangel, som menneskeheden er på vej mod, når vi runder 9 milliarder mennesker i 2050.

Vi har samlet 10 videoer fra Future Talks på denne side:

Kom med en tur i Raketmadsens Rumlaboratium

Peter Madsen - aka Raketmadsen - er født opfinder. Da han var 7 år, præsenterede han sin mor for ideen om at komme i rummet, og den tanke har han ikke sluppet siden. Hør om Madsens vej mod stjernerne. 

Passion for foto... og mekanik

Sune Tølløse er fotograf og giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud - ved at kigge mod fortidens mekanik. 

Alle har en mening om trafikken - men hvordan forudser vi fremtidens transport

Goran Vuk arbejder med at kigge ud i fremtiden... for transporten. Hos Vejdirektoratet arbejder han med at beskrive og fremskrive trafikken ved hjælp af matematik. Hør hvordan og hvilke udfordringer, der er. 

Hvordan kan vi bruge teknologi til at følge moskusoksen? 

Mikkel Stelvig har studeret moskusoksen i mange år. Hør hvordan satelit-halsbånd hjælper med at følge okserne.  

Maden vi spiser er dårlig - tænk hvis teknologi kan være med til at ændre på det 

Tænk hvis man kunne interagere med grøntsager og planter? Rasmus Bjerngaard arbejder med, hvordan teknologi bliver afgørende i forhold til at finde nye måder at dyrke mad og reducere madspild. 

Hvordan står det til med de humaniode robotter? 

Søren Tranberg har arbejdet med robotteknologi i en årrække. Han giver sit bud på hvordan kunstig intelligens og robotter i de næste år vil vende op og ned på organisationer og samfundsstrukturer over hele verden.

Hvordan bliver en talesyntese til et kulturelt fænomen? 

Den japanske vocaloid Hatsune Miku er på 10 år blevet et kæmpe fænomen i Asien og Nordamerika. Men hvorfor dyrker tusindvis af fans et stykke software med en heliumagtig, syntetisk stemme, og hvorfor smider verdens største it-virksomheder milliardbeløb efter at udvikle stemmesoftware?

Cirkulær bioøkonomi er det fremtiden?

Timothy John Hobley fra DTU Food vil give sit bud på hvordan vi kan overgå til et biobaseret samfund.

The Internet of Hackable Things

“Alt der, kan forbindes til internettet, kan hackes. Det er ikke en overdrivelse at tale om en sikkerheds- og privacy-katastrofe”. Sådan beskriver Nicola Dragoni, der er professor på DTU Compute en fremtid med milliarder af IoT-devices, hvis vi ikke gør noget ved sikkerheden. For antallet af internetopkoblede devices stiger med rekordfart, men det gør vores anstrengelser for at beskytte dem ikke.

Bio Beer Economy, Tim Hobley

Tim Hobley, DTU Foods "wrapper up". Hvad er tendenserne, og hvad har det hele med øl at gøre? 


Deltag i debatten

luk
close