19-09-2018 09:33:01

With the Food & the City conference, we want to take up that discussion and bring people together who can take part in creating and shaping future food systems in a more practical, more sustainable and more desirable way.

Video: Sådan laver en ingeniør verdens vildeste byhave

Makerbevægelsen: Et amerikansk maker-team har skabt en have, som kun en ingeniør vil lave den. Via open source robotteknologi, kameraer og sensorer foregår alt automatisk.
15. jul. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Det amerikanske makerspace Farmbot Genesis har skabt en fuldautomatisk have ved hjælp af robotteknologi, sensorer og kameraer

De seneste år er der verden over opstået et community, der igen dyrker den lokale madproduktion og genskaber nyttehaverne. Et amerikansk startup har taget Urban Farming-tankerne til det ekstreme og har skabt den fuld-automatiserede have, Farmbot Genesis, som de håber vil blive “et nyt paradigme for fødevareproduktion”.

Teamet bag Farmbot Genesis har arbejdet tre år på at gøre ideen til virkelighed og nu er man klar med den første udgave. Farmbot Genesis måler 3 meter x 1.5 meter og bygger på et system, der er 100 procent Open source.

Robotten, der er i stand til at så nye afgrøder, vande, overvåge jordens fugtniveau og fjerne ukrudt, består delvist af rustfrit stål, 3D-printerede elementer og kameraer og sensorer. Hjernen i systemet er en Raspberry Pi og en Arduino-minicomputer, og kan styres via et webinterface, hvor du via drag and drop kan vælge dine afgrøder, hvor de skal placeres i haven og hvordan du vil have dem.

Du kan læse mere om Farmbot Genesis og forudbestille din egen udgave her.

Er du vild med robotter, og vil du vide mere om, hvad man kan med minicomputere som Arduino. Læs om de smarte minicomputere eller tilmeld dig et af vores arrangementer. 

Op og ned med Arduino: Sådan mestrer du minicomputeren
Op og ned med Arduino: Sådan mestrer du minicomputeren

Arduino: Den billige minicomputer Arduino har hastigt gjort sig uundværlig for både professionelle idé-udviklere og hobbyister med computersnilde. IDA Universe giver dig inspiration og vejledning til at ud ...

Læs mere
9 okt.
Arduino - Introduktion til programmering og elektronik

Vil du gerne i fremtiden arbejde med robotter, droner og en masse andre fede ting? Til dette workshop, får du en masse nye redskaber til at udvikle dig eget elektronik og programmering.

Tilmeld

Deltag i debatten

luk
close