18-10-2018 07:17:03

Bliv klog på Volkswagens test snyd

Den tyske bilkoncern Volkswagen er kommet på alles læber efter, at de har snydt i udstødningstests i forhold til indholdet af NOx i udstødningsgassen. Læs seks links, som gør dig klogere på skandalen, og hvilke konsekvenser den har.
23. sep. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen
11 mio. VW-dieselbiler er forsynet med snydeprogrammet, så de forurener mindre i prøvebænken.
11 mio. VW-dieselbiler er forsynet med snydeprogrammet, så de forurener mindre i prøvebænken.

Dieselbiler skal leve op til en række miljøkræv og skal testet i forhold til, hvor meget de udleder af forurenede gasser.

Disse test har Volkswagens diselbiler også været igennem, men Volkswagen har snydt i testene. Volkswagen har kunnet snyde i testene, da de har implementeret et system i computeren som kan reducere NOx-udledningsgasser i dieselmotorerne ved at genkende, at bilen er i en testsituation. Det skriver Version2.

Systemet får en inputs fra en række sensorer i blandt andet katalysatoren og kan justere motorens og rensesystemets ydelse derefter, hvis der eksempelvis er mere NOx end systemet kan fjerne.

Volkswagen blev opdaget i at snyde, da en forskergruppe ved West Virginia University testede biler med et transportabelt målesystem i stedet for den faste dynamometer-test. Testen viste, at en række bilmodeller skilte sig ud i forhold til de normale testresultater, hvor NOx-værdierne var 3-5 gange højere.

Efterfølgende har den eneste forklaring på testresultaterne store afvigelse været, at softwaren i udstødningssystemet simpelthen har været optimeret til den standardiserede stillestående test.

Hvis du vil læse mere om Volkswagen skandalen samt vide, hvordan man præcis kan snyde i disse test, så læs de seks links og bliv klogere på hele skandalen.

Rapporten fra den Amerikanske miljøagentur EPA

Vil du læse selve rapporten EPA har udarbejdet, samt se hvilke modeller Volkswagen har snydt med. Så kan du downloade rapporten og samtidig få svar på, hvad du skal gøre, hvis du ejer en af disse dieselmodeller, der er blevet snydt med.

Forklaring på hele skandalen

Vil du have alle detaljer på skandalen? Så giver Vox dig en uddybende forklaring på den. Desuden har de også samlet en række links til videre læsning blandt andet bogen ”Ways that US vehicle emissions testing programs could be gamed” fra 2001, som kan downloades som PDF.

Volkswagen skandalen er ingen sensation

På det Digtiale Fachbibliothek Springerprofessional er man ikke overrasket over, at Volkswagen har snyd i testene. For dem er det i hvert fald ikke en sensation, da man i mange år har været opmærksom på, at der har været forskel på forbrugsdata og de reelleværdier. Læs mere om, hvorfor de ikke synes Volkswagen skandalen er en sensation. 

10 spørgsmål til skandalen

På Green Car Reports har man samlet 10 spørgsmål til, hvad man skal vide om skandalen, og hvilke konsekvenser det vil have for dig som Volkswagen ejer. Læs de 10 spørgsmål, og få svar på nogle af de spørgsmål, som du måske allerede har stillet dig selv. 

Konsekvenser af skandalen

Hvilke konsekvenser vil skandalen have for Volkswagen og for Europa? Det giver Wired dig en række senarier på, hvor buddene er både gode og dårlige.

Din guide til ”dieselgate”

Hvis du gerne vil diskutere hele skandalen, så kan du få et overblik over ”dieselgate” på Jalopnik, hvor der er kommet over 1300 kommentarer til hele skandalen. Deltag selv i debatten.
Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close