19-11-2018 19:05:37

Wearables kan vurdere humøret hos folk med depression

Wearables der bruges til at vurdere humøret hos folk med depression foretager korrekte målingerne, viser et studie fra DTU. Dog er wearables ikke altid pålidelige, og kan fx ikke bruges til at vurdere humøret hos en person med mani.
15. mar. 2016 Af DTU
Wearables bruges blandt andet til at måle humøret hos folk med depression.
Wearables bruges blandt andet til at måle humøret hos folk med depression.

Flere forskellige kortlægningsværktøjer er blevet brugt til at overvåge symptomer inden for bipolare lidelser, men inden for de seneste år, er der også blevet udviklet et antal stigende elektroniske wearables. Men virker disse værktøjer egentligt? Det har en række forskere på DTU valgt at undersøge med henblik på wearables, som bruges til at overvåge symptomper hos folk med bioplare lidelser. 

Studiet undersøger værdien af de nye elektroniske wearables og ser på om resultaterne stemmer overens med de symptomer, som vurderes ud fra kliniske skalaer for depression og mani.

Resultatet af undersøgelsen viste, at wearables var gyldige sammenlignet med de kliniske skalaer, når de målte depression, hvor seks ud af seks studier var korrekte. Dog var kun to ud af syv studier gyldige, når man brugte wearables til måle mani sammenlignet med de kliniske skalaer. 

Det blev derfor konkluderet af elektroniske wearables kan anvendes til at aflæse humøret hos folk med depression, men de er ikke anvendelige i forhold til mani.

Der er dog stadig kun få studier, som har beskæftiget sig virkningen af wearables til at måle humøret, når det gælder bipolare lidelser. Det betyder, at der er behov for at undersøge wearables nærmere før, at man kan sikre sig, at der ikke er nogle skadelige virkninger ved at anvende dem.

Du kan læse mere om studiet på DTU.


Deltag i debatten

Sundhedsteknologi - Nyheder og arrangementer

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close