15-08-2018 22:57:56

Kom til konference om 3D, som er så meget mere end printere. Vi satte fokus på emnet den 29. september 2017! Tilmeld dig her.

3D-printede knogleimplantater, der snyder kroppen

Taler: Casper Slots, medstifter af Particle3D, giver os et indblik i deres prisvindende opfindelse af 3D-printede knogleimplantater, der er så naturtro, at de snyder kroppen.
3D-printede knogleimplantater, der snyder kroppen

I dag kan mennesker, der har behov for knogleerstatning – enten på grund af ulykker eller sygdom – få et syntetisk implantat som for eksempel titanium, en donorknogle eller, de kan få høstet knoglestumper fra deres egen krop til at erstatte den manglende knogle. Ingen af disse løsninger er optimal og har som regel høje komplikationsrater. Particle3D bruger en kombination af computer aided design og et knoglelignende materiale til at 3D-printe knogleimplantater, der er så naturtro, at de snyder kroppen.

Casper Slots er MSc. (Eng.) In Health and Welfare Technology og medstifter af Particle3D. Virksomheden kan 3D-printe knogler, der er tilpasset den enkelte patient, og som kun består af organisk materiale, der allerede findes i kroppen – ingen metal eller plastik. På sigt er planen, at der også kan printes væv og brusk.

Se præsentationen her.

luk
close