21-08-2018 02:40:08

Kom til konference om 3D, som er så meget mere end printere. Vi satte fokus på emnet den 29. september 2017! Tilmeld dig her.

Optimalt design for additiv fremstilling

Taler: Ole Sigmund, professor på DTU Mekanik, fortæller om, hvordan man designer strukturer, der bedst muligt udnytter den geometriske designfrihed i additive fremstillingsmetoder.
Optimalt design for additiv fremstilling

Additive fremstillingsmetoder tillader hidtil uopnåelig geometrisk fleksibilitet. Dette åbner mulighed for nye funktionaliteter og vægt- eller kostbesparende produkter, men kræver også nytænkning af design­processen. En metode til systematisk design af mekaniske og multifysiske konstruktioner er topologioptimering (TO). TO er baseret på gentagne finiteelementanalyser og materiale­omfor­de­linger og bruges i udstrakt grad inden for fly-, bil- og vindindustrien med store vægtbesparelser til følge. Indlægget giver en introduktion til TO og den nyeste forskning inden for TO adapteret til additiv fremstilling.

Ole Sigmund er én af grundlæggerne og blandt verdens førende forskere inden for udvikling af topologioptimeringsprocesser.

Se præsentationen her.

luk
close