19-08-2018 21:54:30

Hospital 4.0 er en revolution og opbrud med det danske sundheds- og hospitalsvæsen, og det sker lige nu. Se eller gense, hvad der skete på Driving Health Tech konferencerne i 2016 og 2017 og glæd dig til 2019, hvor vi gentager succesen.

Sundhedsteknologi med lysets hast – og brugerne i førersædet

Taler: Vi lever i en tid, hvor teknologiske landvindinger konstant skubber grænserne for, hvad der er muligt. Udviklingen i områder som mobile computing, sensorteknologi, wearables, IoT, cloud computing, AI/machine learning og bedre trådløse netværk udgør tilsammen et kæmpe potentiale for at nytænke og forbedre vores sundhedssystem - både i de kliniske og private miljøer. Alt dette selvfølgelig under forudsætning af at andre kritiske aspekter såsom sikkerhed, privacy og lovgivning også løses.
Sundhedsteknologi med lysets hast – og brugerne i førersædet

Uanset valg af teknologier er det vigtigste element dog ultimativt de mennesker, som skal bruge disse applikationer og services, og derfor er det essentielt, at brugere og UX er i højsædet, når vi bygger fremtidens sundhedsteknologier. Her kan vi lære både fra HCI (Human-Computer Interaction) og af de mere agile principper, som mange tech startups har bygget og groet deres produkter op omkring, direkte kontakt med brugerne og hurtig iterativ udvikling af prototyper som afprøves ”in the wild”.


Mange avancerede teknologier, som for få år siden krævede høj specialisering og lang udviklingstid, er i dag tilgængelige som frameworks og API’er, der muliggør hurtig og effektiv udviklingen af funktionelle prototyper indenfor f.eks. IoT i sundhedssektoren.

Hvordan kan vi udnytte dette til at sikre, at vi bygger de rigtige løsning og at de er brugervenlige?

 

Kasper Løvborg Jensen, ORBIT Lab, Aarhus University School of Engineering

Kasper er lektor i Software Engineering ved Aarhus University School of Engineering hvor han også har startet og driver ORBIT Lab initiativet (www.orbitlab.dk); en tech hub hvor studerende, forskere og eksterne samarbejdspartnere kan udforske anvendelsen af de nyeste teknologier og forskning indenfor IT. Han har igennem både forskning og iværksætteri været med i en række sundhedsteknologiske projekter med fokus på mobil sensorteknologi og HCI/UX f.eks. indenfor diabetes, kræft og stress. Han har også sin egen virksomhed, Leafcastle Labs, og organiserer Google Developer Group Aarhus.

luk
close