20-08-2018 16:13:31

Hospital 4.0 er en revolution og opbrud med det danske sundheds- og hospitalsvæsen, og det sker lige nu. Se eller gense, hvad der skete på Driving Health Tech konferencerne i 2016 og 2017 og glæd dig til 2019, hvor vi gentager succesen.

De medicoteknologiske muligheder indenfor neurovidenskab

Taler: V. Saga Steinmann Madsen, Institut for Neurovidenskab og Farmakologi, BRAIN

Saga Steinmann Madsen er oprindelig uddannet Ingeniør, men kom under studiet hurtigt frem til at de største udfordringer sjældent har deres udgangspunkt i teknologien eller udviklingen heraf – mennesker derimod!

Derfor skrev Saga ”allerede” for over 15 år siden speciale om ”Internet of Things” under titlen ”Internet i apparater” og hvordan adfærdspsykologien spillede ind hos udviklere og brugere. Grebet af den menneskelige faktors tyngde har hun siden uddannet sig og beskæftiget sig med adfærdspsykologi, adfærdsrelateret neurobiologi og nueropsykologi og disses sammenhæng med udvikling og innovation fra idefase til afsætning i industrien og erhvervslivet.

Over disse år har hun således beskæftiget sig med den menneskelige hjernes evne til at skabe kreative, innovative og ’ud af boksen’–løsninger, idet der i denne periode er der produceret og publiceret mange videnskabelige resultater om den menneskelige hjernes opbygning, processer og varierende abstraktionsniveauer. Den viden er på mange måder ’groundbreaking’ i forhold til hvordan vi skaber de optimale og mest motiverende arbejdsforhold på fremtidens arbejdsmarked. Området er i rivende udvikling. Hjernescanninger og teorier om genetisk variation er på vej ud af den kliniske verden og ind i hele vores liv og vore hverdag. Men hvad er hoved og hale og hvordan løfter vi resultaterne fra forskningen ud i den pulserende virkelighed og ikke mindst - hvad kan vi bruge det til – og hvorfor bør vi?

Med dette udgangspunkt vil Saga tale om sit oprindelige speciale om udvikling og implementering af IoT, som LEDER videre til den menneskelige hjerne. På baggrund af dette kommer hun ind på hjernens opbygning, der ligesom teknologi bygger på fysikkens love, men som jo har betydning for hvem vi er og hvordan vi evner at udnytte teknologisk udvikling og IT nu og i fremtiden.

Hør også om medicoteknologiske muligheder indenfor neurovidenskab i dag og ikke mindst i fremtiden, herunder også genetik og epigenetik, hvor vi er på vej hen og eksempelvis at vi forsøger at udvikle IT teknologier der fungerer som hjernens neurologiske netværk.

luk
close