20-08-2018 16:13:52

Hospital 4.0 er en revolution og opbrud med det danske sundheds- og hospitalsvæsen, og det sker lige nu. Se eller gense, hvad der skete på Driving Health Tech konferencerne i 2016 og 2017 og glæd dig til 2019, hvor vi gentager succesen.

Optimering af processer i sundhedsvæsenet ved hjælp af IoT og sensorer

Taler: Hvordan kan sensorer og ”internet of things” optimere processer i sundhedsvæsenet? Det giver Erik S. Poulsen, læge og CEO ved Cortrium, sit bud på til Driving Health Tech.
Optimering af processer i sundhedsvæsenet ved hjælp af IoT og sensorer

Sundhedsvæsenet står overfor enorme udfordringer i fremtiden. En af flaskehalsene er systemets patientkapacitet, både hvad angår hospitalsindlæggelser og ambulante udredningsforløb. Udredningsforløbet for hjerteflimmer er et godt eksempel, hvor patienten, der i bund og grund skal have en undersøgelse af 24 timers varighed, i gennemsnit er i kontakt med systemet i 72,5 dage og sendes forbi 5-7 sundhedsprofessionelle. Der er selvsagt brug for at optimere processen. Håbet er, at vi med nye teknologier som sensorer og ”internet of things” kan afhjælpe et kommende kollaps af et tungt system der som udgangspunkt er kendetegnet ved langsom teknologiadaptation samt rigide processer.

Erik S. Poulsen, læge og CEO ved Cortrium
Erik S. Poulsen har sideløbende uddannet sig til læge og medicoingeniør og er alumne fra Singularity University. Efter ca. 1,5 år i klinikken som læge, er han nu CEO og co-founder af Cortrium. Cortrium er en ung medicovirksomhed der ændrer og optimerer processer i sundhedsvæsenet gennem nye, åbne teknologier. Cortriums første produkt har til formål at overflødiggøre et utal af hospitalsindlæggelser og bedre suboptimale arbejdsrutiner.

luk
close