21-08-2018 02:42:10

Den 18. april 2018 satte vi fokus på mulighederne i embeddede teknologier. 

Innovativ trådløs mesh-netværksteknologi

Den danske virksomhed, Neocortec A/S, har udviklet og patenteret en helt ny kommunikationsprotokol til brug i trådløse sensornetværk med et ultralavt forbrug. Protokollen udemærker sig ved at løse en række af de problemer, der traditionelt er i forbindelse med trådløs mesh-netværksteknologi.
15. sep. 2015 Af: Rolf Sylvester-Hvid - Redaktør Aktuel Elektronik

Teknologien er baseret på Neocortecs patenterede MAC (Media Access Controller) og routing protokollag, hvilket blandt andet sikrer, at mesh-netværket kan håndtere titusindvis af noder, der alle kan sende og modtage data, samt videresende data igennem nettet frem til destinationen.

De enestående protokollag sikrer også, at noder frit kan bevæge sig rundt, ligesom ændringer i naboforhold - på grund af støj og lignende - ikke har indflydelse på datatransporten. Protokollen holder konstant styr på, hvilken vej der er den korteste til destinationen, uden at applikationslaget skal være involveret.

Mesh-netværksteknologien indeholder en lang række andre innovative funktioner, der tilsammen sikrer, at data sendes med stor grad af sikkerhed og pålidelighed. Her kan nævnes automatisk end-to-end acknowledge, AES128-kryptering, FHSSfrekvenshop og challenge/response, der forhindrer de såkaldte playback attacks.

Applikationslaget kan enten være implementeret internt i Neocortec-modulet ved at konfigurere en standardapplikation til at sende sensordata - aftastet analogt eller digitalt - til en prædefineret node i netværket. Alternativt kan applikationslaget implementeres eksternt i en applikationsprocessor, der kan tilgå Neocortec-modulet igennem en seriel UART.

Neocortecs mesh-netværksprotokol tilbydes i en serie af moduler, der indeholder alt, hvad der er krævet for at bygge en mesh-netværksnode. Tilslut strøm og en antenne, og der er en fuldt funktionel mesh-netværksnode.

Modulerne kommer i tre forskellige versioner, der fungerer i en række ”åbne” frekvensbånd, 433 MHz, 868/915 MHz og 2,4 GHz, og muliggør derved en stor grad af fleksibilitet både i forhold til rækkevidde og strømforbrug. Der tilbydes også et evalueringskit, der gør designeren i stand til hurtigt at afprøve sin produktidé og teste funktionaliteten af mesh-netværket.

Læs mere om Neocortecs banebrydende teknologi og produkter på www.neocortec.com og kom forbi deres stand på Embedded Everywhere og få en snak om de muligheder, teknologien bringer.

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close