20-08-2018 08:24:58

Den 18. april 2018 satte vi fokus på mulighederne i embeddede teknologier. 

Make eller buy?

- Hvornår skal man vælge en ”færdig” embedded løsning?
1. okt. 2015 Af: Anders Westen - Arrow Europe

Teknologiudviklingen går hurtigere end nogensinde. Det samme gør kravet til virksomhedernes valg af rette løsning, når nye produkter udvikles. Nyudvikling af hardware/software? Videreudvikler vi på eksisterende platform? Er der tidsbegrænsning? Har vores firma rette viden og erfaring?

Spørgsmålene er mange, nu hvor udvalget af modulløsninger er eksploderet, og priserne rasler ned. I dag er der break-even ved 5-10.000 enheder for valg af modulløsninger, hvor det for bare fem år siden, var nede mellem 100 og 500 stykker. Spørgsmålet ”make eller buy” bliver derfor i højere grad relevant.

Tendensen for valg af SoM (System On Module) er kraftigt stigende. På verdensplan blev der i 2014 solgt over fire millioner SoM-produkter, hvilket forventes fordoblet inden 2018. Med priser startende fra 40$ for en modulløsning, giver det muligheden for anvendelse af SoM frem for egenudvikling af hardware/software fra scratch.

I en verden, hvor ”Time to Market” er en mere og mere afgørende faktor for virksomhederne, gælder det om at vælge den rette balance imellem det, virksomheden selv ønsker at udvikle og de ydelser og delprodukter, man tilkøber.

Forventningen til brugerinterface og funktionalitet er et stadigt stigende krav fra forbrugerne og virksomhederne må gøre op med, hvilke IP som er kernekompetence og hvor de netop skiller sig ud i deres marked.

Tendensen går mod, at hardware ”bare er noget, man køber” og at virksomhedens ressourcer bruges på at udvikle applikationen. Der er fordele/ulemper ved SoM-løsninger. SoM-leverandørerne har i stigende grad efterkommet de ønsker og krav fra den industrielle verden så som: Lang levetid, versionsstyring, industriel temperaturområde, dokumentation, fleksibilitet, plads, teknologi til at kunne producere meget små moduler, pris og lignende forhold.

Ulemperne vil stadig være, at man outsourcer sin hardware til 3. part og ikke har fuld kontrol over designet, samt et eventuelt overhead på prisen.

Hvis man er i tvivl om, hvilken vej man skal vælge, så kan Arrow hjælpe med at få overblik over de muligheder og løsninger, der findes på markedet - både modulløsninger samt mere diskrete løsninger - og dermed finde den bedste løsning for dit næste produkt. Det vil Arrow fortælle mere om under Embedded Everywherekonferencen.

Arrow
Arrow

Arrow Electronics is a global provider of products, services and solutions to industrial and commercial users of electronic components and enterprise computing solutions, with 2014 sales of $22.8 ...

Læs mere

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close