15-11-2018 01:50:33

Kom med til Exploring Bioscience 2018 og få den sidste nye viden om stamceller, tarmbakterier, DNA, genetik og fremtidens medicin. Mød eksperter som DNA-forsker Eske Willerslev, lektor Martin Roelsgaard Jakobsen, AU (Vinder af Anders Jahre-prisen for yngre medicinske forskere 2018), professor Thomas Lars Andresen, DTU (Vinder af EliteForsk-pris 2017) og mange flere. Det hele foregår den 15. november i Aarhus. Tilmeld dig nu.

Transplantation af tarmflora som behandlingsform – hvor står vi? - Webinar

Morten Helms vil besvare nogle af de mange spørgsmål, der er omkring bakterietransplantation, men også vise, at der fortsat er rigtigt mange uafklarede spørgsmål omkring "manipulation" af det meget komplekse økosystem, som vores tarm udgør.

Hvornår?

torsdag d. 15. november 2018 KL. 16:00 - 16:25
Tilmeldingsfrist
torsdag d. 15. november 2018 - 16:00
Arrangementsnummer
329560
295 ledige pladser

Hvor?

Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone


Fra egen pc/tablet/smartphone
Arrangør: IDA Bioscience
arrangementsbillede

Allerede for 1600 år siden vidste man i Kina, at afføring fra raske personer i visse tilfælde kunne bruges til at behandle madforgiftning. I den noget mere moderne lægevidenskab har man i mere end 50 år behandlet visse tilfælde af infektiøs diarre med afføringstransplantation, hvor gode tarmbakterier overføres fra en rask person til patienten - og dette med stor succes.

Men hvordan virker det, og er der nogen risiko forbundet med behandlingen? Kan man bruge bestemte, gode tarmbakterier i stedet for afføring til behandling? Kan afføringstransplantationer potentielt bruges til behandling af helt andre sygdomme, fx sukkersyge, overvægt og psykiske sygdomme? Og endelig helt praktisk: Hvordan foregår afføringstransplantation egentlig?

Morten Helms er speciallæge i infektionsmedicin og ansat dels som overlæge ved landets største infektionsmedicinsk afdeling, Hvidovre Hospital, og som klinisk lektor ved Københavns Universitet. I 20 år har den faglige interesse samlet sig om mave- og tarminfektioner med bl.a en Ph.d fra Københavns Universitet og Statens Serum Institut om fødevarebårne bakterielle infektioner. Morten Helms har været ansat på Hvidovre Hospital siden 2006 og er i dag ansvarlig for infektionsmedicinsk afdelings bakterietransplantationsprogram, der årligt behandler 50-60 patienter.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Download præsentationer:
Klik på Filer nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.

Arrangør: Webinaret er arrangeret af IDA, Ingeniørforeningen

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Tilmeld

Kommende arrangementer
fra IDA Bioscience

15 nov.
How Bioscience and DNA targeted medicine development is changing the pharmaceutical industry - Webinar
  • Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone
  • torsdag d. 15. november kl. 13:15
15 nov.
Små løsninger til store problemer - Webinar
  • Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone
  • torsdag d. 15. november kl. 13:45
15 nov.
Stamceller til behandling af neurodegenerative sygdomme - Webinar
  • Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone
  • torsdag d. 15. november kl. 13:45
15 nov.
Proteinmodeller som værktøj til at forstå genetiske sygdomme? - Webinar
  • Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone
  • torsdag d. 15. november kl. 14:15
15 nov.
Hvordan STING gearer kroppens immunforsvar til at bekæmpe kræft - Webinar
  • Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone
  • torsdag d. 15. november kl. 14:15
Se alle kommende arrangementer fra IDA Bioscience

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close