19-10-2017 23:48:57

IDA Future Talks 2017 giver dig opdateret viden og inspiration med et bombardement af fortællinger om mennesker og fremtidens  teknologier. Den 24. marts sætter vi fokus på så forskellige emner som kunstig intelligens, hacking og recirkulering af fødevarer. 

Program Future Talks 2017

Den 24. marts 2017 fra kl. 13.00 - 17.30 sætter vi fokus på fascination af teknologi med så forskellige emner som kunstig intelligens, hacking og recirkulering af fødevarer!

IDA Future Talks er fascination af teknologi med den brede pensel.

Future Talks giver dig opdateret viden og inspiration med et bombardement af fortællinger om mennesker, teknologier og det vi tror fremtiden bliver fyldt med.

Vil du med til koncert med en popstjerne, der ikke eksisterer? eller vil du hellere hacke din nabos køleskab? Hvad sker der i fremtiden når du går ind af døren derhjemme og hvem møder du?

Programmet er som følger:

13.00  Check in 

13.15  Welcome and Handshakes 

13.25  Tour de force snak om at være opfinder
Hør hvad det vil sige at være opfinder af vilde ting og indehaver af vilde drømme! 
v/ Peter Madsen, Raketmadsens rumlaboratorium. Vil du allerede nu høre mere om Raketmadsen, så kan du høre om hans tur mod stjernerne.  

13.50  Hacking gone wild
Har du firewall på dit køleskab? Vi starter I 6. gear og det handler om fremtidens hacking. Vi er ikke langt fra en verden fyldt op med maskiner, apparater og redskaber der selv går på nettet. Derfor skal du spørge dig selv om du føler dig sikker… HELT sikker? 
v/ Nicola Dragoni, DTU Compute (Presentation will be in English)

14.15  Bioøkonomi
I fremtiden skal vi tænke i cirkulær bioøkonomi. Det er tanken at vi skal overgå til et biobaseret samfund, hvor vi i højere grad anvende restprodukter og nye og gamle afgrøder i nye sammenhænge. DTU Foods arbejder med cirkulær bioøkonomi på DTU Bryghus, hvor man genbruger restprodukterne der tidligere var restaffald 
v/ Tim Hobley, DTU Foods 

14.40  Pause med rumsnacks 

15.10  Vocaloiden Hatsune
Den japanske vocaloid Hatsune Miku er på 10 år blevet et kæmpe fænomen i Asien og Nordamerika. Men hvorfor dyrker tusindvis af fans et stykke software med en heliumagtig, syntetisk stemme, og hvorfor smider verdens største it-virksomheder milliardbeløb efter at udvikle stemmesoftware? ? Læs gerne mere her! 
v/ Stina Jørgensen og Katrine Wallewik, KU 

15.35  Robotten Pepper og kunstig intelligens
Kunstig intelligens og robotter kommer i de næste år, til at vende op og ned på organisationer og samfundsstrukturer over hele verden. Mange jobfunktioner og virksomheder vil forsvinde – og nye  opstå.  Humanoide robotter er fællesbetegnelsen for robotter der udadtil ligner mennesker, og området har de seneste år udviklet sig fra at være kuriøse prototyper til kommercielle produkter.  Robotterne anvendes allerede i dag som interaktive informationsstandere, til at understøtte salg i butikker, indenfor velfærdsområdet m.m. Med udgangspunkt i robotten Pepper, vil vi se på kunstig intelligens og state-of-the-art indenfor humanoide robotter
v/ Søren Tranberg, Brainbotics 

16.00  Aeroponics -bæredygtig løsning på fødevarekrise og dårlig madkvalitet?
Hvis vi fortsætter med nuværende landbrugsteknologi, vil vi i indeværende generation opleve omfattende global fødevaremangel. Menneskeheden er på vej mod 9+ milliarder mennesker i 2050 samtidig med at landbrugsarealet reduceres og forbruget per person øges. Hertil kommer at kvalitet og næringsindhold i vores mad er ringere end de fleste aner. Lang transport, pesticider og månedlang opbevaring resulterer i frugt og grøntsager, som mangler smag og næringsstoffer. Og den nuværende produktion forurener, har højt ressourceforbrug og et stort spild. Det har konsekvenser for vores sundhed. 
v/ Rasmus Bjerngaard, Nextfood 

16.20  Wrap up v/ Tim Hobley

16.30  Beer tasting DTU style.

___

Vi lover dig at eftermiddagen bliver fyldt op med korte kraftfulde oplæg, fascinerende viden, stærke indtryk til hjernen og maven direkte fra fremtiden. IDAs køkkenchef leger med og byder på fremtidssnacks og - traditionen tro - afslutter DTU Bryghus med smagsprøver på eksperimentaløl.

Ses vi i fremtiden? Der bliver rift om den.

luk
close