12-12-2018 04:42:52

Juridisk rådgivning

HelloFellow: Er du i tvivl om dine ansættelsesvilkår, og om din kontrakt er ok? Eller er der opstået en uoverensstemmelse mellem dig og din arbejdsgiver? Så lad IDAs juridiske rådgivere hjælpe dig.
27. jun. 2017 Af: IDA

Som studiemedlem af IDA kan du få hjælp og rådgivning i at sikre dine vilkår og rettigheder på dit studiejob – uanset om dit job er studierelevant eller ej.

Det er altid en god idé at få os til at gennemlæse din ansættelseskontrakt, før du sætter din underskrift. På den måde giver du dig selv det bedste udgangspunkt for at lave en god aftale med din kommende arbejdsgiver.

Sådan får du juridisk rådgivning

Du kan ringe til vores hotline på 33 18 48 40, mandag-torsdag mellem 13.00-20.00.

OBS: I perioden den 2. juli til og med den 2. august er der ikke udvidet åbningstid for telefonisk rådgivning om løn- og arbejdsvilkår. I denne periode kan IDA kontaktes telefonisk mandag – torsdag kl. 9 til 16. Fredag kl. 9 til 15. 

Uden for vores åbningstid kan du kontakte os via denne kontaktformular

Her kan du også uploade fx din ansættelseskontrakt og/eller andre vigtige dokumenter, som er relevante ift. den situation du er i. Vi bestræber os på at kontakte dig inden for de næstkommende hverdage.

Vi kan også rådgive dig om, hvilken løn du kan forvente, dine overenskomstforhold, retten til ferie, løn under sygdom, orlov og meget mere.

Hvis du på et tidspunk havner i en uvant situation - hvis du skal på barsel, hvis du ikke får udbetalt din løn eller hvis du skulle være så uheldig at blive opsagt - så kan vi også hjælpe dig med at få overblik over dine rettigheder.

Er du blevet urimeligt behandlet, vil vi selvfølgelig også gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig. Er dit job ikke studierelevant, kan der være begrænsede muligheder for at påtale brud på overenskomsten, fordi IDA ikke er overenskomstpart. Dog vil vi naturligvis altid hjælpe og vejlede dig, så godt vi kan.

IDA fører som udgangspunkt ikke retsager for studiemedlemmer, men det vil typisk heller ikke nå dertil. I helt særlige tilfælde, hvor en tvist efter IDAs opfattelse har særdeles indgribende betydning for studiemedlemmets velfærd eller er af principiel karakter, kan IDA dog beslutte at indlede eller indtræde i en retsag for studiemedlemmet.

Find studiejob & praktik
Find studiejob & praktik

HelloFellow: På Studiejobfinder er der altid masser af studiejobs og praktikpladser målrettet dig, der læser naturvidenskab, IT eller ingeniørfag.

Læs mere
Rådgivning og inspiration til din jobsøgning
Rådgivning og inspiration til din jobsøgning

HelloFellow: Et job ved siden af dit studie er ikke kun en fordel, fordi det giver et godt tilskud til SU'en. Det kan være dit springbræt til den karriere, du drømmer om.

Læs mere
Udveksling, praktik og legater
Udveksling, praktik og legater

HelloFellow: Udveksling - er du rigtigt forsikret? Hvis du skal læse et semester i udlandet er det vigtigt, at du har styr på dine forsikringer. Hos IDA Forsikring kan du gratis udvide din indboforsikring ...

Læs mere
luk
close