19-07-2018 17:24:52

Netværk

Hold din viden opdateret. Kurser, konferencer, gå hjem-møder og virksomhedsbesøg. IDA styrker din viden og din faglige horisont.

IDA Matematik

Matematik er et fag i rivende udvikling og spiller i dag en større rolle end nogensinde før som det redskab, der skal styre og forstå komplicerede aspekter af vores teknologi og mekanismer i samfundet

Den moderne dagligdag er fyldt med matematik: Hver gang du bruger dit dankort, sørger kryptering for, at uvedkommende ikke blander sig i dine forretninger. Præmiestørrelsen på dine forsikringer er fastsat ud fra sandsynlighedsteoretiske overvejelser. GPS-systemet, der hjælper dig til at finde vej, kombinerer teknik med matematiske beregninger osv.

Matematik er den teknologiske og naturvidenskabelige vidensarbejders sprog og begrebsapparat. Der er matematik i alting. Derfor indgår det som et fag på alle teknologiske og naturvidenskabelige uddannelser. Man skal kunne tænke matematisk, kunne formulere og løse matematiske problemer og ræsonnere matematisk. Matematik omfatter discipliner, som er af meget teoretisk natur, og discipliner, der mere direkte tager sigte på at skulle udmøntes i praktiske anvendelser.

IDA Matematik vil formidle de nyeste teorier gennem et samarbejde med de matematiske institutter fx på Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.

Arrangementer

Arrangementerne kan være besøg på eller foredrag af virksomheder, som beskæftiger sig med de teknologiske discipliner, eller foredrag for at lade sig inspirere sig i, hvordan man modellerer verden med matematik. Vi ser på det matematiske sprog, og hvordan matematikken understøtter det teknologiske arbejde.

Inden for den matematiske modellering kan man beskæftige sig med, hvordan man udvikler og tilpasser modeller, hvornår man forkaster en model og om overgangen til ny model, som bygger på andre algoritmer.

Begejstring for matematikken

IDA Matematik beskæftiger sig også med fascinationen af matematik. Historien og det smukke ved matematikken fx omkring det gyldne snit, primtal og geometri.

Vedtægter for IDA Matematik

Kommende arrangementer
fra IDA Matematik

29 aug.
Multifysisk Netværksdag
  • IDA, København V
  • onsdag d. 29. august kl. 10:00
7 nov.
Udvikling af ny type sensorer med mulighed for visualiseringer og billeddannelser ved hjælp af matematik
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 07. november kl. 16:45
luk
close