13-12-2018 00:47:15

Nu kan alle bladre i 325.000 sider teknologi- og samfundshistorie, som rummes i ti ingeniørtidsskrifter, der udkom i årene 1892 til og med 2006 og som tilsammen udgør "ingeniørernes Danmarkskhistorie".  Brug gerne materiale og video på egne websites. Søg i arkivet her.

Sagt om Ingeniørernes Danmarkshistorie

Tre fagfolk har brugt materialet i Ingeniørernes Danmarkshistorie. Her er deres vurdering.

Dansk Teknologihistorisk Selskab, teknologihistorie.dk:

Den store fanfare må lyde! ”Digitalisering af ingeniørtidsskrifter er en kæmpestor bedrift. Dansk Teknologihistorisk Selskab ønsker folkene bag projektet stort tillykke med det smukke resultat.”

Hans Bjerremand, lektor, Borupgaard Gymnasium:

Det er sjældent, man modtager så stor og flot en gave som Ingeniørens Danmarkshistorie. Der er tale om et enormt teknologisk, naturvidenskabeligt og historisk arkiv. Det er endog meget svært at løsrive sig fra de utallige artikler om teknologiens og naturvidenskabens mangfoldigheder. Som materiale til undervisning i gymnasiet er det fremragende ikke bare i de oplagte naturvidenskabelige fag - fysik, kemi, biologi og matematik - men også i blødere fag som f.eks. historie og samfundsfag

Jan Pedersen, Teknologihistoriker Københavns Universitet:

Jeg må sige, jeg er vildt imponeret. Kvaliteten af gengivelsen af materialet er fremragende: tydeligt og harmonisk billede; mulighed for at søge inden for resultatet; mulighed for at konvertere resultatet til PDF. Det er et fantastisk materiale, I har gjort tilgængeligt med dette initiativ.

Sådan bruger du Ingeniørernes Danmarkshistorie

Materialet er til alle med interesse for nyere danmarkshistorie.

 Bag projektet står Mediehuset Ingeniøren og Ingeniørforeingen, IDA.

luk
close