20-08-2018 16:14:30
Som mentor får du rig mulighed for at udbygge dine lederkompetencer og kommunikative evner, når du deler ud af dine erfaringer.

Nye datoer kommer snarest

Hvorfor blive mentor?

Tilmelding

Der er tilmelding til 12 mdr. programmet to gange om året og én gang om året til 9 mdr. programmet.

Deadlines for tilmelding til mentorprogrammet: 

  • 12 mdr. program: 1. september. 
  • 9 mdr. program: 1. februar. 

Som mentor får du rig mulighed for at udbygge dine lederkompetencer og forbedre dine kommunikative evner ved at formidle dine egne erfaringer på en konstruktiv måde, der hjælper menteen med hverdagens udfordringer og bekymringer. Gennem samtalerne får du selv nye indsigter og perspektiver. Der sker en helt naturlig personlig refleksion hos mentor.  Formidlingen af egne evner giver et nyt indblik af egen viden og faglighed. 

 Af dig forventer vi

  • At du er god til at lytte og ser muligheder frem for begrænsninger. 
  • At du er god til at stille udfordrende og åbne spørgsmål.
  • At du har mindst 5 års erfaring – og gerne mere - indenfor dit felt.
  • At du er tilknyttet arbejdsmarkedet eller for nylig har trukket dig tilbage.

Interview og match

I IDAs mentorprogram lægger vi stor vægt på at finde de rigtige match mellem mentor og mentee. Alle match gennemføres på baggrund af skriftlige tilmeldinger og opfølgende interviews, så vi på den måde finder de perfekte match. I denne proces lægges der bl.a. vægt på faglige og personlige kompetencer, erfaringer, mål, udfordringer og geografi. 

Vi klæder dig selvfølgelig godt på til at være mentor. IDA tilbyder et halvdagskursus med fokus på hvordan du coacher og rådgiver, så der kommer det optimale udbytte ud af mentorforløbet.

Praktisk

9 mdr. programmet er for de "nye i job" og for at deltage må du max have 10 års erfaring. For at være mentor i 12 mdr. programmet skal du have minimum 12 års erfaring. Mentor og mentee mødes 3-5 gange halvårligt i et 12 måneders forløb og 5-7 gange halvårligt i et 9 måneders forløb. Det er mentee, der udarbejder dagsorden, da det er mentees karriere, som er i fokus. Møderne varer typisk 1-2 timer. For begge programmer gælder det, at både mentor og mentee skal være i job for at deltage.

Når du har udfyldt et tilmeldingsskema, bliver du kontaktet af en af IDAs mentorkonsulenter med henblik på at booke et interview. Interviewet foregår enten fysisk, over skype eller telefonisk. På den måde får vi det bedste billede af både mentor og mentee, og kan efterfølgende lave det bedste match.

Når vi har fundet et match til dig, bliver du inviteret på kursus sammen med de andre matchede mentorer. Her vil du blive præsenteret for en række værktøjer og teorier bag mentoring, som programmet bygger på. Du vil ligeledes blive præsenteret for en række øvelser som skal klæde dig på til opgaven som mentee.

Hvis du har spørgsmål omkring mentorprogrammet, så kontakt endelig vores karriererådgivere fra henholdsvis København og Aarhus.

  • Karriererådgiver (Øst-Danmark) Lise Dan, IDA, 33 18 97 48, lid@ida.dk
  • Karriererådgiver (Vest-Danmark) Jakob Gradel, IDA, 33 18 47 83, jgr@ida.dk
luk
close