13-12-2018 00:46:19
Projektledelse er en attraktiv karrierevej, men projektlederrollen er kompleks. For at lykkes fuldt ud skal du bygge projektleder-kompetencer ovenpå din faglighed. Få afklaret dine styrker og svagheder, inden du tager springet og skifter karriere.

Vælg tid og sted

Hvornår?

31. jan. 2019 - 09:00-17:00
1. feb. 2019 - 09:00-17:00
Tilmeldingsfrist
24. jan. 2019 - 23:59
Arrangementsnummer
328907

Hvor?

IDA Mødecenter
Kalvebod Brygge 31 - 33
1780 København V

Pris

Deltager, ikke medlem af IDA
kr. 11.500 ekskl. moms
Medlem
kr. 9.500 ekskl. moms

Hvornår?

3. jun. 2019 - 09:00-17:00
4. jun. 2019 - 09:00-17:00
Tilmeldingsfrist
2. jun. 2019 - 23:59
Arrangementsnummer
329801

Hvor?

IDA Mødecenter
Kalvebod Brygge 31 - 33
1780 København V

Pris

Deltager, ikke medlem af IDA
kr. 11.500 ekskl. moms
Medlem
kr. 9.500 ekskl. moms

Skal du være projektleder?

Som projektleder er du attraktiv hos arbejdsgiverne – særligt hvis du har en naturvidenskabelig eller teknisk baggrund. Hele 61 procent af IDA’s projektledermedlemmer fortæller, at de er blevet forsøgt headhuntet, mens de var i rollen. Derudover er der udpræget tilfredshed blandt projektlederne, og 91 procent af dem, der selv aktivt har valgt projektledelse som en karriere, er glade for deres arbejde.

For at opnå den største arbejdsglæde og motivation i dit arbejde, bør du derfor selv tage et aktivt valg, når du skifter karrierevej. Det betyder, at du først og fremmest bør undersøge, hvordan en projektlederstilling ser ud, og hvilket ansvar der følger med.

Når vi spørger IDAs projektledermedlemmer, er det billede nemlig meget forskelligt – kun 48 pct. har både ansvar for deadline, økonomi og medarbejderressourcer i projekterne. Men du bør også afklare med dig selv, hvilken type opgaver, du trives med. En stor del af opgaverne i projektledelse handler om at skabe gode relationer til leverandører, kunder og projektledermedlemmer, mens en anden stor del dækker over at sikre fremdrift i projektet. Det adskiller sig altså væsentligt fra en mere specialistpræget karriere.

Det kan altså virke oplagt at forfølge en karriere inden for projektledelse, når du har en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund, men der er en række spørgsmål, du bør afklare, hvis du vil være sikker på at trives i rollen:

 • Hvad gør du for eksempel med din faglighed?
 • Hvordan adskiller det sig fra at være en god specialist?
 • Hvordan er din profil i forhold til at være projektleder – og selve arbejdet med at skabe relationer og fremdrift i projektet?
 • Og hvad skal du arbejde med, for at det vil motivere dig at gå den vej?

Ved at afklare disse spørgsmål, inden du går ind i projektlederrollen, sparer du både dig selv og din organisation en masse tid og frustrationer, og du lægger et godt fundament for at få succes med projektledelse.

Afstem dine fagkompetencer med rollen som projektleder

På kurset afdækker vi din motivation og kompetencer i forhold til at arbejde som projektleder.

Med afsæt i en karrieremodeltest gennemgår vi din faglige og personlige profil, og du bliver klogere på, hvilke udfordringer og muligheder der kan være, hvis du vælger at gå projektledervejen. Udover karrieremodeltesten vil du på forhånd blive bedt om at udfylde et skema med dine og eventuelt også din leders overvejelser i forhold til din vej ind i projektledelse.

På kurset vil vi bruge en del tid på at tale om, hvad det er for en type opgave, du skal indstille dig på, hvis du laver skiftet fra ”fagperson” til projektleder – og hvad det er for kompetencer, du får brug for at udvikle og arbejde med. Det handler blandt om forskellen på at være projektdeltager med et afgrænset ansvar og så være den, der tager teten og leder hele projektet.

Hvilke kompetencer, du har brug for at udvikle og arbejde videre med, vil i høj grad afhænge af dit udgangspunkt. På kurset vil du blive klogere på, om du har brug for at blive bedre til at skabe overblik, estimere opgaver og økonomi, motivere, opbygge relationer eller noget helt femte.

Kurset er for dig, der overvejer at blive projektleder:

Kurset henvender sig til alle, der går med overvejelser om at blive projektleder. Det kan eksempelvis være, at du er fagspecialist, men drømmer om at få en mere overordnet rolle i din organisation. Da alle kursusdeltagerne er i samme situation, giver det mulighed for at dele refleksioner og overvejelser om et karriereskift med ligesindede.  

DIT UDBYTTE AF KURSET:

 • En forståelse af hvad du reelt motiveres af, og hvordan du kan bringe det i spil.
 • En forståelse af hvordan din karriereprofil matcher projektlederrollen, og dermed et grundlag for at vurdere, hvad du har af særlige styrker i forhold til projektlederrollen.
 • En forståelse af hvad du kan arbejde med for at forberede dig på rollen som projektleder, mentalt og fagligt, så du hurtigere kan levere i din nye rolle, når muligheden kommer.
 • Et bredere billede af hvad det kræver af dig at gå ind i rollen som projektleder.

DIN VIRKSOMHEDS UDBYTTE AF KURSET:

Virksomheden får en medarbejder med en god grundlæggende forståelse for hvad et rolleskift fra specialist/fagperson til projektleder betyder for arbejdsindhold, krav og forventninger.

Virksomheden får en projektleder, der har en langt bedre mental forberedelse til projektlederrollen med afsæt i, hvad der driver medarbejderen.

Virksomheden får en projektleder, der er bevidst om, hvad han eller hun skal gøre for at dygtiggøre sig i forhold til sin nye rolle.

PRAKTISK GENNEMFØRELSE:

Forud for kurset bliver du bedt om at gennemgå en karrieremodeltest og at udfylde et skema med dine og eventuelt også din leders overvejelser i forhold til din vej ind i projektledelse.

Kurset veksler mellem korte oplæg, øvelser og arbejde i grupper samt diskussioner i vekslende grupper og i plenum. 

 

PRISEN INKLUDERER:

INDEN KURSET:

 • Du bliver på forhånd bedt om at udfylde en karriereprofil, som afdækker dine ønsker og dit potentiale i forhold til projektlederrollen

SELVE KURSET:

 • 2 undervisningsdage - kl. 09.00-17.00 (overnatning er ikke inkl. i deltagerprisen)
 • Forplejning - (morgenmad fra kl. 08.15)

EFTER KURSET:

 • Kursusbevis

 

UNDERVISER:

Torsten Laursen. Torsten er eMBA (MMD) i ledelse fra CBS, HD (O og R) og uddannet proceskonsulent, ligesom han er certificeret/autoriseret i en lang række anerkendte internationale ledelsesværktøjer.

OBS: Tilmelding til kurset er bindende.

luk
close