15-10-2018 23:42:26
Tegn dig til bedre og mere engagerende møder med et kursus i grafisk facilitering. Ved at bruge visuelle virkemidler skaber du overblik og gør det abstrakte konkret.

Vælg tid og sted

Hvornår?

4. dec. 2018 - 9.00-16.00
5. dec. 2018 - 9.00-16.00
Tilmeldingsfrist
30. nov. 2018 - 23:59
Arrangementsnummer
327194

Hvor?

Scandic Hotel Aarhus City
Østergade 10
8000 Aarhus C

Pris

Deltager, ikke medlem af IDA
kr. 9.200 ekskl. moms
Medlem
kr. 7.200 ekskl. moms

Vi bruger utallige timer på at gå til møder, men ofte er vores bevidsthed et helt andet sted. En undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at både ledere og medarbejdere mener, at de spilder en femtedel af den tid, de er til møde. En stor del af årsagen er dårlig kommunikation, og derfor er der et enormt potentiale i at arbejde med formidlingen – både for at øge motivationen og forståelsen hos deltagerne.

Ved at tegne billeder og illustrationer kan du gøre dit budskab mere forståeligt, skabe overblik og fastholde beslutninger og ideer under mødet. Du vil samtidig opleve, at dine møder får et helt andet flow, end når du skal kommunikere ved hjælp af ufleksible Power Point-slides. De værktøjer, du får med fra kurset i grafisk facilitering, kan bruges til alle beslutningsprocesser og præsentationer i din organisation. Kurset er delt op i to dage, hvor du på dag 1 lærer de grundlæggende teknikker, mens dag 2 fokuserer på at udvide din grafiske værktøjskasse, samt hvordan du kan implementere den i din kommunikation.

Kurset er for alle, der arbejder med formidling

Kurset er for alle, der ønsker at gøre deres formidling klarere ved at bruge visuelle virkemidler. I undervisningen får du redskaber, der kan benyttes ved møder, beslutningsprocesser, projekter og alle andre situationer, hvor du skal kommunikere et komplekst budskab.

Lær at kommunikere effektivt igennem billeder

Vores hjerne er designet til at afkode visuel information, og derfor kan vi intuitivt forstå komplekse budskaber, hvis de er formidlet i billeder. Faktisk fortolker vores hjerne visuel information 60.000 gange hurtigere end tekster, så det gamle mundheld om, at et billede siger mere end 1.000 ord er ikke helt ved siden af. På kurset arbejder vi med, hvordan du kan opsummere dine pointer i klare illustrationer og ikke mindst, hvordan du implementerer det under møder og i formidlingssituationer. Du får altså:

 • Konkrete visualiseringsteknikker til hvordan du let og hurtigt kan tegne mennesker, processer og andre relevante illustrationer.
 • Et større visuelt vokabular af symboler, metaforer og visuelle former
 • Teknikker til at tegne i større formater
 • Erfaring med rollen som facilitator for møder, processer, samtaler m.m.

Dag 1 - Tegninger der skaber mening

Farver og illustrationer gør komplekse emner forståelige. Det skaber engagement og ejerskab omkring budskaber og problemstillinger. På dag 1 får du præsenteret en række grundteknikker i grafisk facilitering og opbygget dine tegnefærdigheder. Du lærer at tegne mennesker, processer og andre illustrationer hurtigt og let, lægge farver og skygger og vi udvikler symboler, som passer til din praksis. Efter dag 1 har du stor sikkerhed i grundredskaberne og viden om, hvor og hvordan du kan bruge visualisering.

Dag 2 - Bring dine tegninger i spil

Visualisering og facilitering i stort format. På dag 2 udvides dine grafiske færdigheder og rollen som facilitator sættes under lup.

Du lærer, hvordan du laver visuelle skabeloner, der åbner op for deltagelse fra kolleger og medarbejdere, samt hvordan du strukturerer og organiserer større papirer, fx procesoversigter og projekter, på meningsfulde og overskuelige måder. Derudover får du erfaringer med, hvordan du bedst kan agere, når du er i centrum som facilitator med tuschen i hånden. Som deltager får du et professionelt tegnesæt med tuscher og pastelkridt fra Neuland samt bogen ”Grafisk facilitering - Når ord og billeder mødes” – skrevet af Elisabet Skov Nielsen og Anna Margrethe Wegeberg.

Dit udbytte:

 • Grafisk værktøjskasse med grundlæggende visualiseringsteknikker i ord og billeder
 • Nye og inspirerende måder at forevige møder på
 • Øvet dine færdigheder som tegner
 • Et visuelt redskab der underbygger den fælles forståelse af beslutninger i processer og samtaler
 • En ny måde at skabe overblik over komplekse processer og projekter
 • Et værktøj der bidrager til innovative løsninger
 • Viden om rollen som grafisk facilitator
 • Nyt niveau på din rolle som facilitator og procesleder

Din virksomheds udbytte:

 • Nye og inspirerende måder at forevige møder på
 • Større engagement og følgeskab om mødebeslutninger
 • En medarbejder der kan skabe en fælles referenceramme for møder, processer m.m.
 • En medarbejder der kan bidrage til, at andre kan skabe innovative løsninger

Praktisk gennemførelse af kurset

Kurset er delt op i to dage, hvor du på dag 1 får indsigt i de grundlæggende teknikker i grafisk facilitering og udbyttet af at arbejde med billeder, symboler og metaforer. På dag 2 får du yderligere redskaber i din grafiske værktøjskasse til at organisere og tegne i større formater. Udover at arbejde videre med at tegne får du på dag 2 også vigtig viden om og begyndende træning i rollen som grafisk facilitator.

Prisen inkluderer

Selve kurset:

 • 2 undervisningsdage - kl. 09.00-16.00 (overnatning er ikke inkl. i deltagerprisen)
 • Forplejning - (Der er morgenmad fra kl. 08.30)
 • Bogen - ”Grafisk facilitering - Når ord og billeder mødes”
 • Professionelt tegnesæt med tuscher og pastelkridt fra Neuland
 • Kursusmateriale

Efter kurset:

 • Kursusbevis

 OBS: Vær opmærksom på, at tilmelding til kurset er bindende.

luk
close