17-12-2018 06:22:22
Skab bedre møder, mere engagement og fælles retning med et kursus i grafisk facilitering. Ved at bruge visuelle virkemidler skaber du overblik, gør det abstrakte konkret og skaber rum for nye handlinger.

Vælg tid og sted

Hvornår?

26. mar. 2019 - 09:00-16:00
27. mar. 2019 - 09:00-16:00
Tilmeldingsfrist
6. mar. 2019 - 23:59
Arrangementsnummer
329375

Hvor?

IDA Mødecenter
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

Pris

Deltager, ikke medlem af IDA
kr. 10.500 ekskl. moms
Medlem
kr. 8.500 ekskl. moms

Hvornår?

2. apr. 2019 - 09:00-16:00
3. apr. 2019 - 09:00-16:00
Tilmeldingsfrist
28. mar. 2019 - 23:59
Arrangementsnummer
329377

Hvor?

Hotel Scandic Aarhus City
Østergade 10
8000 Aarhus C

Pris

Deltager, ikke medlem af IDA
kr. 10.500 ekskl. moms
Medlem
kr. 8.500 ekskl. moms

Hvornår?

1. okt. 2019 - 09:00-16:00
2. okt. 2019 - 09:00-16:00
Tilmeldingsfrist
23. sep. 2019 - 23:59
Arrangementsnummer
329376

Hvor?

IDA Mødecenter
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

Pris

Deltager, ikke medlem af IDA
kr. 10.500 ekskl. moms
Medlem
kr. 8.500 ekskl. moms

Hvornår?

12. nov. 2019 - 09:00-16:00
13. nov. 2019 - 09:00-16:00
Tilmeldingsfrist
30. okt. 2019 - 23:59
Arrangementsnummer
329378

Hvor?

Scandic Hotel Aarhus City
Østergade 10
8000 Aarhus C

Pris

Deltager, ikke medlem af IDA
kr. 10.500 ekskl. moms
Medlem
kr. 8.500 ekskl. moms

Dette er 75.000 år gammel vin på nye flasker – og det virker stadig efter hensigten!

Ved at tegne gør du dit budskab mere forståeligt, skaber overblik og fastholder fælles beslutninger – samtidig med at du som formidler står mere skarpt og nærværende. Dine møder får et helt andet flow, end når du er bundet af ufleksible PowerPoint-slides – et flow, hvor det er langt nemmere for dig at gribe energien hos deltagerne og skabe rum for nye, kreative og innovative beslutninger og handlinger.

En undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at både ledere og medarbejdere mener, at de spilder 20% af den tid, de bruger på at gå til møde – og at en stor del af årsagen er dårlig kommunikation. Derfor er der et enormt potentiale i at arbejde med formidlingen – både for at øge motivationen og forståelsen hos deltagerne.

De værktøjer, du får med fra kurset i grafisk facilitering, kan bruges til alle beslutningsprocesser og præsentationer i din hverdag. Kurset er delt op i to dage, hvor du på dag 1 lærer de grundlæggende teknikker, mens dag 2 fokuserer på at udvide din grafiske værktøjskasse, og hvordan du kan implementere, det lærte i din kommunikation.

Kurset er for alle, der arbejder med formidling

I løbet af kurset får du redskaber, der kan benyttes ved møder, beslutningsprocesser, projekter og alle andre situationer, hvor du skal kommunikere et komplekst budskab, ligesom du får redskaber til at understøtte mere udforskende processer, udviklingsmøder etc..

Lær at kommunikere effektivt igennem grafisk visualisering

Vores hjerne har over 75.000 års erfaring i at afkode visuel information – og når man øver sig så længe, bliver man rigtig god. Derfor kan vi intuitivt forstå komplekse budskaber, hvis de er formidlet billeder – det ligger nærmest i generne. Din hjerne fortolker visuel information op til 60.000 hurtigere end tekst, så det gamle mundheld om, at et billede siger mere end 1.000 ord er ikke helt ved siden af.
På kurset arbejder vi med, hvordan du kan facilitere bedre og mere effektive møder og processer og ikke mindst, hvordan du implementerer det i din hverdag.

Du får altså:

 • Konkrete visualiseringsteknikker til at hvordan du let og hurtigt kan skabe struktur i dine visualiseringer, tegne mennesker, rammer, forbindelser, processer og andre relevante illustrationer
 • Et større visuelt vokabular af symboler, metaforer og visuelle former – ligesom du bliver trænet i at tænke på ikon-niveau.
 • Teknikker i at tegne i større formater
 • Erfaring med rollen som facilitator for møder, processer, samtaler etc.
 • Træning i tegne ”live” fra møder, præsentationer etc.

Dag 1 - Tegninger der skaber mening

Farver og illustrationer gør komplekse emner forståelige. Det skaber engagement og ejerskab omkring budskaber og problemstillinger. På dag 1 får du præsenteret en række grundteknikker i grafisk facilitering og opbygget dine tegnefærdigheder. Du lærer at skabe struktur, tegne rammer, forbindelser, mennesker, processer og andre illustrationer hurtigt og let, lægge farver og skygger og vi udvikler symboler, som passer til din praksis. Efter dag 1 har du stor sikkerhed i grundredskaberne og viden om, hvor og hvordan du kan bruge visualisering.

Dag 2 - Bring dine tegninger i spil

På dag 2 udvides dine grafiske færdigheder og rollen som facilitator sættes under lup.
Du lærer, hvordan du laver visuelle skabeloner, der åbner op for deltagelse fra kolleger og medarbejdere, samt hvordan du strukturerer og organiserer større papirer, fx procesoversigter og projekter, på meningsfulde og overskuelige måder. Vi træner også i ”live”-optagelser af møder og indlæg. Derudover får du erfaringer med, hvordan du bedst kan agere, når du er i centrum som facilitator med tuschen i hånden. Som deltager får du et professionelt tegnesæt med tuscher og pastelkridt fra Stockmar samt bogen ”Tegn & Tænk med tusch” – skrevet af Jesper Oehlenschläger.

Dit udbytte:

 • Grafisk værktøjskasse med grundlæggende visualiseringsteknikker i ord og billeder
 • Nye og inspirerende måder at forevige møder på
 • Øvet dine færdigheder som tegner
 • Et visuelt redskab der underbygger den fælles forståelse af beslutninger i processer og samtaler
 • En ny måde at skabe overblik over komplekse processer og projekter
 • Et værktøj der bidrager til innovative løsninger
 • Viden om rollen som grafisk facilitator
 • Nyt niveau på din rolle som facilitator og procesleder

Din virksomheds udbytte:

 • Nye og inspirerende måder at forevige møder på
 • Større engagement og følgeskab om mødebeslutninger
 • En medarbejder der kan skabe en fælles referenceramme for møder, processer m.m.
 • En medarbejder der kan bidrage til, at andre kan skabe innovative løsninger


Praktisk gennemførelse af kurset:

Kurset er delt op i to dage, hvor du på dag 1 får indsigt i de grundlæggende teknikker i grafisk facilitering og udbyttet af at arbejde med billeder, symboler og metaforer. På dag 2 får du yderligere redskaber i din grafiske værktøjskasse til at organisere og facilitere møder og processer. Udover at arbejde videre med at tegne får du på dag 2 også vigtig viden om og begyndende træning i rollen som grafisk facilitator.

Prisen inkluderer:

Selve kurset:

 • 2 undervisningsdage - kl. 09.00-16.00 (overnatning er ikke inkl. i deltagerprisen)
 • Forplejning - (Der er morgenmad fra kl. 08.30)
 • Bogen - ”Tegn & Tænk med tusch”
 • Professionelt tegnesæt med tuscher og pastelkridt fra Stockmar

Efter kurset:

 • Kursusbevis

Underviser:
Jesper Oehlenschläger har, som udviklingskonsulent og underviser, arbejdet med grafisk visualisering siden overheadprojektorens storhedstid i midten af 1990’erne.
Siden 2014 har han hjulpet en bred vifte af både offentligt og privat ansatte ledere, projektledere, konsulenter, rådgivere, undervisere, embedsfolk og forskere med at ”tegne og tænke med tusch”, for at kunne kommunikere deres budskaber klart og tydeligt. Udover at være ejer af firmaet Gravisi er Jesper tilknyttet Center for Efter- og Videreuddannelse på Erhvervsakademi Sjælland som ekstern underviser.

OBS: Det er en god idé med praktisk fodtøj, da det meste af dagene foregår stående foran et flipoverstativ med en tusch i hånden.

luk
close