23-09-2018 09:02:40

Technomania var den fantastiske ø lige i hjertet af hi-Messen. Se eller gense spændende indlæg fra dagen og dyk ned i morgendagens teknologier fra vores spændende partnere og udstillere.

Festo BionicOpter

Oplevelse: Der er i høj grad ”noget i luften”, til Technomania d. 24. september. Den tyske automationsspecialist Festo præsenterer nemlig det synlige resultat af et usædvanligt teknologiprojekt: En BionicOpter – en avanceret ultralet konstruktion, som er inspireret af et af naturens graciøse insekter: guldsmeden.
Festo BionicOpter

”Det er første gang, vi har BionicOpter med på en dansk messe, og vi er spændte på at se publikums reaktion, når vi flyver med den i hal F”, fortæller Michael Puggaard Holst, der er marketingchef for Festo i Danmark.

”De gange, vi har præsenteret den internationalt har den skabt stor opmærksomhed, ikke mindst blandt unge, og ét af formålene med BionicOpter-projektet er da også at begejstre og inspirere til at se mulighederne inden for det naturvidenskabelige univers”, fortsætter Michael Puggaard Holst.

Ud over den lette konstruktion, er det bl.a. et effektivt samarbejde mellem komponenter som sensorer, elektriske aktuatorer og mekaniske komponenter, som i samspil med avanceret software holder BionicOpter’en flyvende.

BionicOpter får plads på en særskilt stand i hal F, hvor IDA lancerer sit teknologiske univers: Technomania, som retter blikket mod fremtidens teknologier.

”Vi flyver med BionicOpter ca. en gang i timen, og vil have standen bemandet med både ”piloten” og andre Festo-folk, som kan svare på spørgsmål om projektet”, fortæller Michael Puggaard Holst.

Dette samt meget mere  kommer til at foregå d. 24. september på HI-messen i Technomania, som er navnet på IDA’s hal.

luk
close