23-09-2018 09:09:28

Technomania var den fantastiske ø lige i hjertet af hi-Messen. Se eller gense spændende indlæg fra dagen og dyk ned i morgendagens teknologier fra vores spændende partnere og udstillere.

Startup Corner

Oplevelse: Mød nogle af Danmarks mest spændende start-up virksomheder med speciale i fremtidsteknologier på Technomania. Læs mere om de start-up virksomheder, som du kan møde på HI-messen.
24. aug. 2015 Af: Tine Vigsø
På Technomania kan du møde en masse startup virksomheder.
På Technomania kan du møde en masse startup virksomheder.

På Technomania vil disse start-up virksomheder vise deres teknologier frem:

Sensohive
Sensohive udvikler trådløse temperatur og luftfugtighedssensorer til drivhuse på et IoT netværk som indsamler data via en cloud-løsning. Sensorerne overvåger temperaturen og fugtigheden i drivhusene, hvilket sparer tid for personalet.

Rokoko
Hvis du interesserer dig for animation, så glæd dig til at møde virksomheden Rokoko. Rokoko er en kunst/tech virksomhed, som har skabt et sensorbaserede motion capture-system på en dragt kaldet Salto. Systemet er baseret på sensorer, der registrerer personens, som bærer dragten, bevægelser og overfører dem til en virtuel figur, som skaber en interaktive tegnefilm.

Leap Technology
Man har længe søgt efter materialer, som har samme egenskaber som naturlige muskler, hvor materialet hurtigt kunne blive blødt og ændre form. I søgen efter et alternativ til muskler har virksomheden Leap Technology fundet et materiale, som netop har disse egenskaber. Leap Technology har nemlig specialiseret sig i udviklingen af gummisensorer baseret på elektroaktive polymer (EAP). Gummisensorerne kan f.eks. bruges som kunstige muskler, som energi-høstere eller i ultra tynde højtalere.

Spiio
Virksomheden Spiio har udviklet et Spiio Leaf, som fungerer som en slags Digital ’finger’, der sidder i plantens jord og måler lysintensitet, temperatur, jord- og luftfugtighed hele døgnet. Det betyder, at gartneren kan følge sine planter online og behøver kun at se til planterne, når de har brug for det.

Copac
Copac er en photoacoustic virksomhed, som udvikler medicinske teknologier. Teknologierne er blandt andet bygget på en solid state laser, som er baseret på et PA-system. En af de teknologier, som Copac har opfundet er en udåndingsenhed, som overvåger og analyserer udåndingsluften. Enheden er baseret på en optisk sensor og er et alternativ til traditionelle blodmålinger.

Fluidan
Virksomheden Fluidan har opfundet en mikrofluid-chip, der gør det muligt at overvåge flydeegenskaber i industrielle processer online. Det betyder, at den kan måle, hvordan væsker flyder i alt fra maling til ketchup. Med mikro-rheometeret kan man måle væsker direkte fra de rør, hvor produktionen foregår. Ved hjælp af et simpelt rør og en kompliceret kanal-geometri kan man måle trykfaldet bestemte steder. Herefter udføres en matematisk bearbejdning af tryksignalerne, som bruges til at finde den rette flydeegenskab. 

Faraday Motion
Faraday Motion har specialiseret sig i at bygge unikke personlige elektriske faretøj. Blandt andet har de lavet et 3D printet skateboard, som du selv kan bygge og opdatere sådan, at skateboardet hele tiden passer til dine behov. Faraday Motion bygger på en åben hardware/software platform, som gør det muligt at lave personlig transportmidler.

Dette samt meget mere kommer til at foregå d. 24. september på HI-messen i Technomania, som er navnet på IDA’s hal.

luk
close