11-12-2018 00:09:01

IDA hjælper dig gennem hele din lederkarriere - hvadenten du er projektleder, chef med personaleansvar eller topleder. Få rådgivning om løn og arbejdsvilkår, få sparring i forhold til din karriere, styrk dine kompetencer og dyrk dit ledernetværk.

Afstand mellem leder og medarbejdere kræver klar kommunikation

Mange medarbejdere og ledere ser ikke hinanden til dagligt. Ledelse på afstand kræver, ifølge Rikke Lindevang, erhvervspsykolog ved Center for ledelse, en klar og tydelig kommunikation, så der ikke opstår misforståelser.
27. aug. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Kursus: Lær at lede på distancen

Bliv en god leder for dem, der befinder sig på afstand.

Få konkrete redskaber til at lede og samarbejde på distancen, så du bliver i stand til at øge medarbejdernes loyalitet, trivsel, motivation og engagement.

Læs mere om Distanceledelse

Ledelse på afstand bliver også kaldt distanceledelse. Afstanden behøver ikke være så stor, men bare det, at man ikke ser lederen i hverdagen kan gøre, at lederen leder på afstand.

Distanceledelse sker på mange arbejdspladser og brancher, og det giver en øget risiko for, at der opstår problemer i kommunikationen mellem leder og medarbejder. Det betyder, at små misforståelser hurtigt kan blive til problemer, fordi medarbejderen og lederen ikke får snakket om problemerne i tide.

Rikke Lindekilde, erhvervspsykolog ved Center for ledelse mener, at en manglende eller uklar kommunikation kan føre til, at medarbejderne kommer til at føle sig overset eller misforstået.

”Når distanceledelse er et vilkår, og den synlige ledelse glider i baggrunden, er det vigtigt, at kommunikationen ikke forsvinder. Kommunikationen mellem medarbejdere og ledere skal bevares eller nytænkes, så kommunikationen er klar og tydelig i en form, som både medarbejdere og ledere er komfortable med,” siger hun.

Distanceledelse handler om nærhed og tillid

Distanceledelse handler om lederens indstilling til det at lede. Her er det især vigtigt at kigge på nærvær mellem leder og medarbejdere. Nærvær betyder ikke umiddelbart, at man befinder sig i samme lokale.

Hvis lederen vil opnå nærhed til medarbejderen, så kræver det tillid, åbenhed og ærlighed, og lederen opnår det lettest ved at se sig selv som støtteperson for sine medarbejdere i stedet for kontrolperson.  

Kommunikation for ledere

En stor del af lederopgaven er at kunne motivere dine medarbejdere – det gør du typisk gennem forskellige former for kommunikation.

Få værktøjer til at blive tydeligere i din kommunikation på IDAs kursus ’Kommunikation for ledere’.

Læs mere og tilmeld

”Ud over tillid mellem leder og medarbejdere, kræver distanceledelse også, at man afdækker og afstemmer hinandens forventninger til, hvordan kommunikationen skal være i løbet af arbejdsdagen, og hvornår der er behov for at mødes i samme rum,” siger Rikke Lindekilde.

Det er vigtigt at prøve sig frem som leder i forhold til, hvordan man skaber en god kontakt mellem medarbejdere og leder, og løbende evaluere på kontakten. 

Bliv en god leder for dem, der befinder sig på afstand

Vil du som leder også lære, hvordan du leder på afstand, men stadig bibeholder en god kommunikation med medarbejderne. Så tilbyder IDA distanceledelse netop for dig.

Hvis du ikke deler kontor og dagligdag med dine medarbejdere, så kan det gå ud over deres produktivitet, motivation og loyalitet. Derfor tilbyder IDA kurset Distanceledelse, hvor du får kompetencer til lede medarbejdere på tværs af tid, stede og kultur.

Du får samtidig konkrete redskaber til at lede og samarbejde på distancen, så du bliver i stand til at øge medarbejdernes loyalitet, trivsel, motivation og engagement.

Du kan læse hele artiklen ”Afstand mellem leder og medarbejdere kræver klar kommunikation” på Personaleweb. 

Teamlederen skal kende teamets kultur for at skabe forandring
Teamlederen skal kende teamets kultur for at skabe forandring

Et teams kommunikationsmønstre er den afgørende faktor for teamets effektivitet og succes.

Læs mere
Distanceledelse handler (også) om nærvær
Distanceledelse handler (også) om nærvær

Gensidig kulturel forståelse og personlige relationer er afgørende for at nedbryde afstande og skabe fælles succes.

Læs mere
4 gode råd til at skabe tillid på distancen
4 gode råd til at skabe tillid på distancen

Møder du ikke dine medarbejdere i hverdagen, så er du distanceleder. Det kan give en ekstra dimension i forhold til at styrke medarbejdernes produktivitet, motivation og loyalitet. Derfor er det v ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close