09-12-2018 20:47:41

IDA hjælper dig gennem hele din lederkarriere - hvadenten du er projektleder, chef med personaleansvar eller topleder. Få rådgivning om løn og arbejdsvilkår, få sparring i forhold til din karriere, styrk dine kompetencer og dyrk dit ledernetværk.

5 gode bøger til dig, der er leder

Skal du bruge en god bog til ferien, får du her 5 anbefalinger fra IDA, der forbereder dig fagligt og mentalt til en ny sæson på arbejdet.
5. jul. 2017 Af IDA Learning

Om du holder ferie i det sydlige Italien eller det nordlige Jylland, kan det altid være godt med en god bog. Brug bøgerne til at lade batterierne op til en ny sæson på arbejdet og fordyb dig i nogle emner, der interesserer dig og er relevante for din rolle som leder.

Vil du gerne have et fagligt indspark og udvide din horisont inden for arbejdsliv og ledelse, kommer her 5 gode bud på bøger, der er værd at kaste sig over i sommerferien:

1: ”Eksponentielle organisationer” af Salim Ismail m.fl.

En ”must-read” for IDAs ledere og medlemmer, der lever af at spotte nye teknologier og omsætte dem til forretningsmodeller.
Inden for de seneste år er der opstået en ny type virksomhed – den eksponentielle. Den er hurtigere, bedre og billigere end andre virksomheder, da den udnytter nye teknologier til at vækste i en fart. Lær mere om de eksponentielle virksomheder, hvad der kendetegner dem og hvordan din virksomhed kan blive eksponentiel.
Køb bogen her.

2: ”Mellemleder” af Palle Steffensen


Rollen som mellemleder kan være svær, og du skal både kunne lede nedad og opad. Bogen kommer med nyttige råd fra erfarne ledere, så du kan reflektere over din rolle på arbejdspladsen og overføre det til dit arbejde.

Så læs bogen i sommerferien og kom tilbage på arbejdet som den stærke chef i midten.
Køb bogen her

3: ”Feedback gentænkt” redigeret af Anders Trillingsgaard

Hvordan giver du dine medarbejdere feedback? Som leder skal du være skarp i din feedback.
Bogen deler mange års erfaring med feedback, så du kan arbejde med at give og modtage feedback på bedste manér – både når den er positiv eller negativ.

Du kan i øvrigt møde Anders Trillingsgaard på årets lederkonference:
Ledelse der styrker 2017, hvor han holder oplæg om netop feedback for ledere.
Køb bogen her.

4: ”Kort og godt om stress” af Pernille Rasmussen m.fl.


Selvom du netop skal bruge ferien til at slappe af – og sikkert ikke føler dig stresset – er det måske en god ide at læse om, hvordan du holder stressen fra døren når du møder ind efter ferien.

Få nogle værktøjer til at håndtere stress hos dig selv og dine medarbejdere.
Køb bogen her.

5: ”The Innovator’s DNA” af Clayton M. Christensen m.fl.


Er du leder og interesseret i innovation, og har du ikke læst denne klassiker, så skynd dig at få fingrene i den.

Bogen kortlægger de kompetencer, der kendetegner frontløbere inden for disruptiv innovation, bl.a. virksomheder som Google og Apple, og beskriver, hvordan du kan blive den næste leder, der står i spidsen for en innovativ og konkurrencedygtig virksomhed.
Køb bogen her.

Her hos IDA har vi læst bøgerne og kan derfor varmt anbefale dem. Forhåbentligt vil du også finde dem interessante og lærerige.

God læselyst og rigtig god sommer!

5 gode råd til at lede dine tidligere kolleger
5 gode råd til at lede dine tidligere kolleger

Omstillingen fra medarbejder til leder får en ekstra dimension, hvis du skal være leder for dine tidligere kolleger. Vi giver dig 5 gode råd til at håndtere den opgave her.

Læs mere
Fem gode råd til en ferie uden stress
Fem gode råd til en ferie uden stress

Kom godt på ferie - uden stress. Du skal allerede nu begynde at planlægge, så du har styr på opgaverne før og efter ferien. Her får du fem gode råd til at holde ferie uden stress.

Læs mere
Har du stressede medarbejdere?
Har du stressede medarbejdere?

Der er en klar sammenhæng mellem den nærmeste leder og niveauet for stress på arbejdspladsen: Jo bedre rating den nærmeste leder får, jo mindre stresset opleves arbejdspladsen.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close