21-08-2018 03:49:23

IDA hjælper dig gennem hele din lederkarriere - hvadenten du er projektleder, chef med personaleansvar eller topleder. Få rådgivning om løn og arbejdsvilkår, få sparring i forhold til din karriere, styrk dine kompetencer og dyrk dit ledernetværk.

Novozymes’ vej igennem det ukendte

Video: Novozymes er verdens førende virksomhed inden for bioinnovation. De har formået at udnytte flere bølger af transformerende teknologi. Ifølge Peder Holk Nielsen, CEO i Novozymes, kræver det både langsigtede strategier og tid til at eksperimentere.
11. jul. 2017 Af IDA Learning
Ledelse der styrker 2016: Peder Holk Nielsen, CEO i Novozymes, fortæller om ledelse i mødet med det ukendte.

Når man skal styre en virksomhed gennem det ukendte og den næste slagkraftige innovation, der kan ændre verden, skal man være forberedt på ting som man ikke kan forudse.

Siden 2013 har forsker og civilingeniør Peder Holk Nielsen været administrerende direktør i Novozymes. Han har arbejdet med bioteknologisk innovation i 33 år og er helt opmærksom på, at hverken han eller virksomhedens forskere kan være 100 procent sikre på, hvad det næste store teknologiske kvantespring vil være i Novozymes.

»Vi kan ikke lave strategier om, at vi ved, hvad vi skal lave om tre år, men vi kan lave strategier, som drager nytte af nogle bestemte teknologier. Vi skal så også altid huske ikke at sætte alt ind på én hest. For pludselig kan det være, at de teknologier, vi ikke regner med, er dem, der rykker,« forklarer Peder Holk Nielsen.

20 procent af Novozymes medarbejdere knyttet til innovations- og forskningsprojekter. De skal hver dag gå på arbejde fulde af energi og med en god portion motivation.

»Vi er nødt til at give plads til at eksperimentere – også uden helt faste mål – for vi skal skabe dynamik og begejstring. Sidste år blev vi også kåret som verdens bedste arbejdsplads for forskere. Vi tror på, at vi netop skal skabe rum for forskere, for det er dem, der kan rykke selskabet nye steder hen i 2020, 2025 og 2030,« fastslår Peder Holk Nielsen.

Sidste år besøgte Peder Holk IDAs konference ’Ledelse der styrker’, hvor han holdt oplæg om ledelse i mødet med det ukendte. Se videoen og hør, hvordan Peder Holk og Novozymes styrer både virksomheden og dets aktionærer igennem den transformerende forsknings muligheder og udfordringer. Hør hvad Peder Holk Nielsen mener er afgørende, når man skal lede sine medarbejdere i et miljø af disruptive teknologier.

Lederens vigtigste kompetencer i en disruptiv virkelighed
Lederens vigtigste kompetencer i en disruptiv virkelighed

Ledelse der styrker 2016: Ledere skal kunne tænke, agere og mestre flere logikker samtidig. For i en verden, der udvikler sig hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde, skal den nuværende forretning optimeres, samtid ...

Læs mere
Topchef og ingeniør i en atypisk ingeniørbranche
Topchef og ingeniør i en atypisk ingeniørbranche

Video: Hvordan leder en ingeniør 35.000 medarbejdere til succes i Danmarks største detailvirksomhed Coop Danmark A/S - og hvad er den hemmelige opskrift på god ledelse?

Læs mere
Ledelse og teknisk kompetence i en digital fremtid
Ledelse og teknisk kompetence i en digital fremtid

Video: I spidsen for Danfoss står en af Danmarks mest succesfulde topledere, adm. direktør Niels B. Christiansen. Hør om Danfoss’ transformation i den digitale tidsalder og virksomhedens globale vækst un ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close