20-08-2018 08:26:14

IDA hjælper dig gennem hele din lederkarriere - hvadenten du er projektleder, chef med personaleansvar eller topleder. Få rådgivning om løn og arbejdsvilkår, få sparring i forhold til din karriere, styrk dine kompetencer og dyrk dit ledernetværk.

Chefer bruger begrænset tid på feedback

Et nyt forskningsprojekt viser, at svenske chefer bruger langt mindre tid på at give deres medarbejdere tilbagemelding, end hvad de selv tror.
22. jul. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Et stort antal chefer tror selv, at de lægger vægt på noget, end hvad de rent faktisk gør. De bruger deres primære tid på at informere og instruere medarbejderne, men de tror selv de bruger tiden på at coache, værdsætte og give tilbagemelding. Det er resultaterne af forskningsprojektet ”Tillämpad beteendeanalys i arbetsledning” fra KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, som endnu ikke er afsluttet.

Faglig formidling for specialister

Bliv bedre til at få dit budskab klart og tydeligt frem uden at gå på kompromis med din højt specialiserede faglighed. 

Læs mere og tilmeld dig her

Forskningsprojektet har fokus på samspillet mellem chefer og medarbejdere, og hvordan deres handling og adfærd kan skabe størst motivation for medarbejderne.

Lederne tror selv, at de i snit bruger 40 procent af deres tid på at give tilbagemelding på medarbejdernes arbejdspræstationer, men resultaterne af forskningen viser, at de kun bruger 0 og 2 procent.

Ledelse foregår ustruktureret og usammenhængende

Forskningen viser, at lederne lægger mest vægt på det, som medarbejderne prioriterer mindst. De fokuserer ikke på medarbejdernes erfaringer og behov, men derimod deres egne ideer ud fra et ønske om kontrol og struktur.

"Generelt virker ledelse ofte ustruktureret, bevidstløst, uregelmæssigt og usammenhængende," siger Simon Elvnäs til chef.se, som er en af forskerne bag projektet.

Forskningsresultaterne peger på, at ledere kan få mere tid til andre opgaver, hvis de bliver mere bevidste om deres lederadfærd i forhold til medarbejderne. 

Bliv god til at givefeedback som projektleder

Hvis du som projektleder vil blive bedre til at give medarbejderne feedback på deres arbejdspræstationer, så tilbyder IDA projektledelses kurser. 

På kurset "Projektledelse 4 - Projektlederens rolle som leder" stilles der skarpt på din ledelsesadfærd som projektleder og afdækker dit udviklingspotentiale.

Du bliver med kurset bevidst om dine stærke og svage sider på baggrund af konkret feedback fra ledere, projektdeltagere og interessenter/kunder. Kurset gør det klart, hvor du skal sætte ind for at udvikle dig, og det træner dig i et bredt repertoire af ledelsesstile. 

Lyder det som noget for dig, så kan du tilmelde dig kurset samt andre projektledelse kurser nedenunder.

Du kan læse resten af artiklen "Chefer bruger begrænset tid på feedback" på Videncenter for arbejdsmiljø.

De 7 sprog enhver leder bør kende
De 7 sprog enhver leder bør kende

Ledelse der styrker 2015: Måden, du taler på, har konsekvenser for, hvilke reaktioner du får fra dine medarbejdere. Der findes syv forskellige sprog, du kan bruge i forskellige situationer. Få råd til, hvordan du med forde ...

Læs mere
Afstand mellem leder og medarbejdere kræver klar kommunikation
Afstand mellem leder og medarbejdere kræver klar kommunikation

Mange medarbejdere og ledere ser ikke hinanden til dagligt. Ledelse på afstand kræver, ifølge Rikke Lindevang, erhvervspsykolog ved Center for ledelse, en klar og tydelig kommunikation, så der ikk ...

Læs mere
Mål motiverer medarbejderne
Mål motiverer medarbejderne

Hos den tyske industrikoncern Simens anvender man performancemålinger for at motivere medarbejderne til at skabe bedre resultater og hele tiden udvikle sig.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close