09-12-2018 21:00:54

IDA hjælper dig gennem hele din lederkarriere - hvadenten du er projektleder, chef med personaleansvar eller topleder. Få rådgivning om løn og arbejdsvilkår, få sparring i forhold til din karriere, styrk dine kompetencer og dyrk dit ledernetværk.

Eksponentielle organisationer: en ny forretningsmodel

Hvilke konsekvenser får den accelererende teknologiske udvikling for fremtidens organisation? Hvilke organisationer kan følge med op i tempo og hvilke har for stor indre modstand?
1. dec. 2015 Af IDA Learning
Teknologien udvikler sig eksponentielt. Hvordan skal fremtidens organisationer bygges op for at gribe den nye dynamik?
Teknologien udvikler sig eksponentielt. Hvordan skal fremtidens organisationer bygges op for at gribe den nye dynamik?

Den digitale revolution har medført et nyt forretningsparadigme

Traditionelle virksomheder skal turde ændre deres DNA og udfordre kerneforretningen gennem innovation, omstilling og nye forretningsmodeller.  Tænk bare på, hvordan det gik de to markedsførende virksomheder – Kodak og Blockbuster!

Det spås at 40% af alle fortune 500 virksomheder vil være forsvundet om 10 år, fordi de ikke formår at omstille sig til den eksponentielle virkelighed.  Og den eksponentielle udvikling kommer til at ramme mange flere områder og brancher, der bliver digitaliseret – f.eks. inden for f.eks. kunstig intelligens, robotter, 3D-print, syntetisk biotek og digital medicin.

Vækst 10 gange hurtigere end dine konkurrenter

Men hvad er det så de nye eksponentielle organisationer kan? Først og fremmest har alle en it-basseret forretningsmodel - tænk f.eks. på Airbnb, Uber, Amazon, Snapchat, Whats App,  Slack, Oculus Rift eller danske virksomheder som f.eks. Universal Robots, Kiloo, Momondo, Endomondo og Zendesk. Eksponentielle organisationer har også en hel del andre fællestræk som danske virksomheder kan lære af. Salim Ismail, medstifter af Singularity University har identificeret 11 særlige karakteristika, der kendetegner eksponentielle organisationer!

Mere viden om eksponentielle organisationer - ExO

Ønsker du at få mere viden om eksponentielle organisationer og lære hvordan din virksomhed eller afdeling bliver en eksponentiel organisation, så tilbyder IDA i samarbejde med DARE2 et heldags kursus. Du kan læse mere om kurset nedenfor.

Har du yderligere spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte Steen Jørgensen pr. e-mail: ste@ida.dk eller telefon 3318 4835.

Byg en trojansk hest i din virksomhed og innover på kanterne
Byg en trojansk hest i din virksomhed og innover på kanterne

Danske startups har lagt janteloven på hylden og fået vokseværk.

Læs mere
Disrupt dig selv eller dø. Fremtiden tilhører de eksponentielle organisationer!
Disrupt dig selv eller dø. Fremtiden tilhører de eksponentielle organisationer!

Inden for de næste ti år vil 40% af verdens største virksomheder lave en Kodak og afgå ved døden. De vil have tabt kampen om markedsandelene til en flok startups, der med kun ganske få år på bagen ...

Læs mere
Moore’s lov driver ny guldalder for ingeniører
Moore’s lov driver ny guldalder for ingeniører

Den teknologiske udvikling er voldsom og eksponentielt accelerende på en lang række områder. IDA Fremtidsteknologi fokuserer på teknologier, der kan ændre markedet på 2 – 10 år.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close