16-11-2018 10:58:46

IDA hjælper dig gennem hele din lederkarriere - hvadenten du er projektleder, chef med personaleansvar eller topleder. Få rådgivning om løn og arbejdsvilkår, få sparring i forhold til din karriere, styrk dine kompetencer og dyrk dit ledernetværk.

Professionel bestyrelse blev en øjenåbner

Tanken om en professionel bestyrelse kan virke skræmmende, når man er vant til at bestemme det hele selv. Dog ikke for JO Informatiks ejerleder, Jesper Olsen, der ser mange fordele i det.
7. jul. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Vækst visioner kan blandt andet være en af årsagerne til, hvorfor en ejerledet virksomheder vælger at indsætte en professionel bestyrelse, men der kan også være andre årsager.

For Jesper Olsen, som er ejer af og direktør i JO Informatik, handlede beslutningen om en professionel bestyrelse i lige så høj grad om at få kompetencer ind, som kunne gennemskue og sikre, at virksomhedens drift fortsat forblev sund.  

”Det er tydeligt, at det er strengt nødvendigt at holde skarpt øje med det hele. Det kan en bestyrelse. For mig har dét at få en bestyrelse ind lige så meget handlet om at sikre virksomheden som at udvikle den,” siger Jesper Olsen.

Man kan godt føle behov for professionel sparring

Jesper Olsen valgte for tre år siden at købe sig en professionel bestyrelse i sit softwarefirma. Firmaet har omtrent 20 år på bagen, og i dag har virksomheden en omsætning, som er næsten fordoblet på bare tre år.

”Man føler ofte, at man som ejerleder sidder lidt alene med det hele, og der er sjældent tid til networking og lignende. Man kan godt føle behov for professionel sparring,” siger han.

Jesper Olsen var dog ikke nervøs for at slippe tøjerne i sit livsværk til en bestyrelse. Det skyldtes blandt andet, at han udvalgte en håndfuld professionelle bekendtskaber ind i bestyrelsen. Han havde altså tillid til, at det var mennesker, som vidste, hvad de gjorde.

Fordele ved en professionel bestyrelse

I dag fortryder Jesper Olsen på ingen måde valget om en professionel bestyrelse, og der er flere ifølge ham flere fordele.

”Når man er en mindre virksomhed, har man ikke nødvendigvis de rigtige kompetencer. Rådgivning og sparring har stor værdi. Og bestyrelsen lever op til forventningen. Vi har i dag fået sat det hele mere i system,” siger han.

Samtidig mener han, at bestyrelsen er et værktøj, man kan bruge til at arbejde strategisk. Personerne i bestyrelsen har interesse for området og erfaringer, som de kan give videre. En professionel bestyrelse giver et løft, da man som direktør ved, at der er nogen, der holder øje med en. 

Skab vækst og værdi som professionelt bestyrelsesmedlem

Hvis du kunne tænke dig at blive medlem af en professionel bestyrelse, så tilbyder IDA bestyrelsesuddannelse netop for dig.  

Med IDA's skræddersyede bestyrelsesuddannelse får du kompetencerne til at kunne indgå i en professionelt drevet bestyrelse. Virksomheder med professionel bestyrelsesledelse er mere udviklingsorienterede, mere værdiskabende og har mere vækst.

Du vil med bestyrelsesuddannelsen få overblik over bestyrelsens opgaver, pligter og ansvar og metoder til at skabe værdi. Samtidig vil du få konkrete værktøjer og kompetencer til at indgå i et professionelt bestyrelsesarbejde og fastlægge virksomhedens strategi.

Lyder det som noget for dig, så kan du tilmelde dig uddannelsen herunder.

Du kan læse hele artiklen ”Professionel bestyrelse blev en øjenåbner” på Berlingske Business.

IDA Bestyrelsesuddannelse
IDA Bestyrelsesuddannelse

Skab vækst og værdi som professionelt bestyrelsesmedlem

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close