09-12-2018 20:47:03

IDA hjælper dig gennem hele din lederkarriere - hvadenten du er projektleder, chef med personaleansvar eller topleder. Få rådgivning om løn og arbejdsvilkår, få sparring i forhold til din karriere, styrk dine kompetencer og dyrk dit ledernetværk.

Tvivlen er blevet toplederens vigtigste redskab

Ifølge en undersøgelse udarbejdet af den internationale konsulentvirksomhed searchfirma Heidrick & Struggle erkender syv ud af ti topledere, at tvivlen er blevet deres tro følgesvend, når store beslutninger skal træffes.
8. jul. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Verden forandrer sig, og det betyder, at det i dag er umuligt for toplederne, at have detailviden og være fuldt opdateret på alle områder, når en beslutning om en investering eller et opkøb skal træffes. Det resulterer i, at toplederne også er i tvivl når store beslutninger skal træffes.

Hold dine lederkompetencer ved lige

Lær hvordan du bedst muligt skaber værdi for dig og din virksomhed.

Med vores kurser får du både en indføring i grundlæggende teori og konkrete værktøjer inden for ledelse - og dermed styrket dine forudsætninger for at skabe resultater med succes.

Se IDA's kurser om ledelse

Ledende partner i den danske afdeling af Heidrick & Struggles, Nina Nærby, fremhæver, at selv i de allerstørste virksomheder er topcheferne i tvivl. Jo større position desto større ydmyghed har den enkelte topchef ofte over for de beslutninger, der skal træffes.

”Det er umuligt at have 100 pct. viden, når man skal træffe en beslutning. Derfor er det ingen skam som topleder at være i tvivl i ny og næ. Tværtimod. Det er en kilde til fokus og indsigt, hvis tvivlen udnyttes positivt,” siger Nina Nærby.

Topchefen skal være tro mod sig selv og lydhør over for omverdenen

Ifølge Nina Nærby er det afgørende for toplederen, at tvivlen får vedkommende til at se sagen fra flere sider. Her kan toplederen for eksempel sparre med udvalgte personer i sit netværk eller lufte tvivlen over for bestyrelsen.

Nina Nærby understreger, at det gælder om at sætte organisationen og medarbejderne fri, fordi påvirkningen fra omverdenen bliver større. Topchefen skal være tro mod sig selv og samtidig være lydhør og fleksibel over for omverdenen

”Når toplederne skal træffe beslutninger inden for et nyt område, er det langtfra sikkert, at deres umiddelbare viden og mavefornemmelse er korrekt. Her skal de have evnen og ydmygheden til at spørge andre. Som topleder er det en skam ikke at lytte til de personer, som kan give nødvendigt og konstruktivt modspil,” siger Nina Nærby.

Lær som leder at bruge din tvivl konstruktivt

Hvis du som leder vil lære at bruge din tvivl til at se sager fra nye sider, når der skal tages store beslutninger, så tilbyder IDA lederuddannelse.

Gennem IDA’s lederuddannelse ”Leder af medarbejdere”, som både foregår i København og Århus, styrkes dine lederkompetencer gennem et dynamisk forløb, der indeholder både træning i relevante lederværktøjer, indsigt i den nye virkelighed og personlig udvikling.

Du vil arbejde med din lederrolle, og hvordan du skal navigere i og bruge din lederrolle konstruktivt, samt fortsat at arbejde med din egen udvikling som leder.

Du kan læse hele artiklen ” Tvivlen er blevet toplederens vigtigste redskab” på Berlingske Business.  

Ledelse bør udspringe af lyst
Ledelse bør udspringe af lyst

For såvel ledelsen som den unge medarbejder på spring til en lederkarriere er der nogle afgørende overvejelser, man skal gøre sig for at få en vellykket start.

Læs mere
Kend din ledelsesstil
Kend din ledelsesstil

Ledelse der styrker 2015: Jungs typologi er den mest udbredte forståelsesmodel i verden, når det gælder ledertræning. Fagbogsforfatter Preben Grønkjær forklarer, hvordan Jungs typeteori kan kobles med fire kategorier af le ...

Læs mere
De 7 sprog enhver leder bør kende
De 7 sprog enhver leder bør kende

Ledelse der styrker 2015: Måden, du taler på, har konsekvenser for, hvilke reaktioner du får fra dine medarbejdere. Der findes syv forskellige sprog, du kan bruge i forskellige situationer. Få råd til, hvordan du med forde ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close