22-10-2017 21:22:58

Styrk din viden og få fagligt indblik med IDAs on-demand webinarer. Mange af IDAs arrangementer er optaget, så du kan se dem, når det passer dig. Alle on-demand webinarer er gratis.

On Demand Byggeri og anlæg Dampspærrens anvendelse og holdbarhed – konsekvenser i bygninger
Svigt i dampspærre, eller/og det lufttætte lag ved større isoleringstykkelser kan forårsage alvorlige angreb af svamp og råd. Blowerdoortest dokumenterer tætheden i nye bygninger –men holder denne tæthed over tid? Forskellige fagfolk vil give deres bud på årsager til svigt samt bygbare og holdbare alternative løsninger. Siden 2006 har bygningsreglementet stillet krav til nye bygningers lufttæthed. Der er ligeledes en række krav i kapitel 4.5 ”Fugt og holdbarhed”. Alligevel skyldes hovedparten af alle bygge og forsikringsskader fugt, ifølge Byggeskadefonden. Men hvilke forhold er det, som egentlig har den afgørende indvirkning?

"Hver bolig i en rækkehusbebyggelse renoveres for 500.000 kr. pga. utæt dampspærre efter 8 år…"

I dette arrangement ses nærmere på ”dampspærrens” anvendelse og holdbarhed. Vi vil gennem oplæg og diskussion forsøge at afdække hvilke områder der skal prioriteres, undersøges og opgraderes for at opnå fugtsikre løsninger.

Først en kort opsummering af teori og lovgivning. Samt praktiske erfaringer fra byggeriet, hvor tit går det galt – og hvad kan konsekvensen være for byggeriet.

I flere byggerier er der konstateret alvorlige problemer med dampspærre af plast– hvordan kan det opdages i byggeriet, om dampspærren er forvitret? Hvordan kan vi undgå brug af produkter med lav holdbarhed –og hvordan udbedres skader?

Efter en kort pause præsenteres tre typiske løsninger i let byggeri, herunder erfaringer med den opnåede tæthed, holdbarhed og bygbarhed samt prisindikation på materialeforbrug og medgået arbejdstid.

Der er tale om hhv.: Anvendelse af dampspærre, dampbremse og pladeløsninger.

Oplægsholdere:

Morten Mathiasen, Afdelingschef, Byggesagkyndig.nu
Morten Kudahl, Partner og produktchef, Byg, hos Betapack
Johnny Lundgren, Roskilde Tekniske Skole
Bjørn Hansen, BH Snedkeren
Sana Saleem, Papiruld Danmark A/S

 

 

Se også
Andre har også set disse videoer

Spis dig stærk – med den antiinflammatoriske livsstil

Om du er sofakartoffel eller sundhedsapostel, så glæd dig til foredraget. Du får med garanti et skud motivation og ny viden med hjem!

Start din egen konsulentvirksomhed

Overvejer du at starte som selvstændig konsulent?

Revolution i fremstillingen af bæredygtig biobrændstof på vej?

Nationale og internationale medier bugnede for nyligt med overskrifter om en ny banebrydende opdagelse, med potentialet til at revolutionere fremstillingen af biobrændstof og knække kurven for CO2-udledning fra transportsektoren.

Få tingene gjort! – kom hurtigere i gang og spar tid hver dag

Du ved udmærket, at det er på høje tid at gå i gang med opgaven. Faktisk har du udskudt den så længe, at den er begyndt at haste, og den dårlige samvittighed gnaver..

Bjarne Stroustrup og Poul-Henning Kamp på en gang, C++ med mere

Bjarne Stroustrup taler om “What C++ is and what it will become”.


Deltag i debatten

luk
close